Zagreb, 2.10.2020 - Hrvatski sabor nastavio je rad raspravom o Prijedlogu izmjene Statuta Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) kojom će se nacionalnoj novinskoj agenciji omogućiti snimanje iz zraka bespilotnom letjelicom - dronom kako bi se proširila ponuda te poboljšala kvaliteta usluga. Potporu izmjeni Statuta Hine dali su odbori za zakonodavstvo te za informiranje, informatizaciju i medije. Na slici Miro Bulj. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Bulj: Umjesto u Saboru odluke se donose u “Klubu” kod Kovačevića

Podijeli

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj iskoristio je u petak raspravu o Poslovniku o radu saborskog Odbora za europske poslove kako bi još jednom skrenuo pažnju na klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ustvrdivši da se odluke umjesto u Saboru donose u „Klubu”.

“Sabor bi trebao kontrolirati vladino vođenje europskih poslova, a ne da ih kontrolira Slovenska 9 i da se tamo donose odluke”, kazao je Bulj u raspravi o Poslovniku koji preciznije regulira rad Odbora za europske poslove.

“Sabor je tijelo koje bi trebalo odlučivati a ne klub Dragana Kovačevića”, dodao je Bulj istaknuvši da Odbor za europske poslova po Poslovniku mora nadzirati Vladu.

Bulj je također istaknuo kako je u proceduru upućeno niz zakonskih prijedloga i da Sabor ima o čemu raspravljat a ne da završi  rad do podneva osvrnuvši se na činjenicu da su u kratkom vremenu raspravljene dvije točke dnevnog reda planirane za danas.

“Kada vidimo kako ministri tezgare sa onima koji namještaju javne nabave za keš u javnim tvrtkama, imamo puno zanimljivih tema o kojima trebamo raspravljati, a ne zaključati Sabor u 11,30”, rekao je Bulj.

Klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj spomenuo je i Bojan Glavašević (NZ) istaknuvši kako se odluke koje se tiču građana moraju donositi javno, a ne iza zatvorenih vrata.

“Hrvatski predsjednici vlade i ministri vanjskih poslova pa tako i Andrej Plenković već godinama sudjeluju u nečem sličnom”, kazao je Glavašević navodeći kako se odluke u Europskom vijeću donose bez da šira hrvatska javnost zna koje stavove premijer tamo zastupa.

Komentari

Najnovije