Utorak, 1 prosinca, 2020

BUJANEC POSTAVIO VRLO PROVOKATIVNO PITANJE ZASTUPNICI ALBANSKE MANJINE ERMINI LEJAK PRLJSKAJ!

Poznati voditelj Velimir Bujanec na svom se profilu osvrnuo na temu koja ovih dana para medijski prostor – SDSS u Vladi.

Kako navodi Bujanec u svom postu ”poznato je da su brojni članovi i dužnosnici SDSS-a u cijelom nizu javnih istupa, otvoreno negirali pravo Albanaca na nezavisnu državu Kosovo”, stoga se postavlja i pitanje, hoće li ”Ermina Lejak Prljaskaj, zastupnica albanske nacionalne manjine, kojo su hrvatski branitelji Albanci pomoći da uđe u parlament dići ruku za Pupovčevog potpredsjedničkog kandidata u Plenkovićevoj Vladi – Borisa Miloševića?”

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

NA POTEZU ALBANKA: HOĆE LI GLASOVATI ZA MILOŠEVIĆA, IAKO SDSS NEGIRA DRŽAVNOST KOSOVA?!

Ermina Lekaj Prljaskaj cijenjena je zastupnica albanske nacionalne manjine i vrlo ugledna unutar svoje zajednice u Hrvatskoj. Mnogi Albanci koji su joj dali svoj glas, posve sigurno ne dijele isti svjetonazor s Miloradom Pupovcem, Furiom Radinom i Veljkom (Ibrahima) Kajtazijem. Još sinoć je jedan ugledni Albanac, hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata, koji se protiv velikosrpske agresije borio i u Hrvatskoj i na Kosovu, redakciji Bujice potvrdio kako će Ermina Lekaj Prljaskaj, zajedno s Orbanovim Mađarom Robijem Jankovicsem i zastupnikom češke nacionalne manjine Vladimirom Bilekom, najvjerojatnije osnovati vlastiti zastupnički klub, kontra Pupovčeva SDSS-a, Kajtazija i Radina.

Ipak, mnogi Albanci sada postavljaju i ključno političko pitanje; hoće li njihova zastupnica dići ruku za Pupovčevog potpredsjedničkog kandidata u Plenkovićevoj Vladi – Borisa Miloševića? Poznato je, naime, da su brojni članovi i dužnosnici SDSS-a u cijelom nizu javnih istupa, otvoreno negirali pravo Albanaca na nezavisnu državu Kosovo. Bujica raspolaže i konkretnim sninkama, naročito nakon božićnih poslanica patrijarha SPC-a Irineja, iz kojih se jasno vidi da Pupovac i ekipa ili izbjegavaju pitanja o Kosovu ili po uzoru na Beograd – otvoreno negiraju nezavisnost mlade i Hrvatskoj prijateljske države. I Pupovčev kandidat za Europski parlament, kontroverzni Dejan Jović, javno se zalagao za podjelu Kosova i tzv. razgraničenje po Vučićevom modelu…

Negiranje nezavisnosti Kosova suprotno je i politici Vlade RH, koja je Kosovo priznala, a u kojoj će sada sjediti SDSS-ovac Boris Milošević. U svakom slučaju, na potezu je gospođa Ermina Lekaj Prljaskaj, kojoj su hrvatski branitelji Albanci pomogli da uđe u naš parlament jer nisu htjeli istaknuti vlastitog kandidata i time dodatno razbijati albanske glasove, što bi dovelo do mogućeg ulaska u Hrvatski državni sabor kandidata bošnjačke nacionalne manjine sklonog ljevici.
Komentari

Komentari