Petak, prosinac 6, 2019

“Budući da niste platiti kaznu od 0 kn slijedi ovrha od 36 kn”

Robert iz Našica dobio je opomenu da nije platio parking u iznosu od nula kuna. On se i ne sjeća da je dobio ikakvu kaznu za parking. Sad u roku 8 dana mora platiti 36 kuna

Velik broj Našičana dobio je ovih dana na svoje kućne adrese opomene pred ovrhu koje im je poslala tvrtka Našički park d.o.o. koja je u vlasništvu grada i zadužena je za komunalne poslove. Opomene za dug, sa priloženim uplatnicama, odnose se na neplaćene kazne za parking u periodu od kraja 2012. godine pa do danas. Uglavnom se radi o iznosima od 36 kuna, koliko zapravo i iznosti kazna za neplaćeni parking u ovom gradu. Svi koji dobiju opomenu pred ovrhu imaju rok od osam dana da kaznu plate. 

‘Ne znam što da radim’

Najčudniju, pak, opomenu dobio je Našičanin Robert u čijoj opomeni piše da je “28.5.2013. kao korisnik parkiranja vozilom učinio povredu po čl. 10 i 30 odredbe o javnim parkiralištima za grad Našice te mu je zbog toga izdan nalog za plaćanje u visini od 0,00 kuna”. U nastavku dopisa pozivaju ga da, budući da tada nije platio 0,00 kuna, sada, u roku od 8 dana, mora platiti 36,00 kuna.

 Ne znam što bih sad i zašto trebao platiti. Nije to neka cifra ali smiješno je da moram platiti 36 kuna za ništa. Ni ne sjećam se da sam dobio ikakvu kaznu za parking – prokomentirao je Robert, čija je opomena pred ovrhu izazvala podsmjeh na društvenim mrežama. Nakon njegove objave, javili su se i mnogi drugi koji su u isto vrijeme dobili slične opomene. prenosi 24sata

‘Smješno da šalju opomene nakon tri godine’

– Dobila sam opomenu također na 36 kuna , za kaznu koju su mi izdali 2014. godine, ali to je stvarni dug, a ne kao kod Roberta, 0 kuna.

 

Komentari

Komentari