Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

BRKIĆ OTKRIO KARTE: Kandidirati će se u HDZu protiv Plenkovića

Andrej Plenković i njegov tim sutra ujutro će i službeno ispuniti obrasce u HDZ-u za unutarstranačke izbore. Očekuje se da to učine i Miro Kovač i njegov krug ljudi, a dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić otkrio je za Dnevnik Nove TV za koju će se funkciju kandidirati.

Svi su se više-manje izjasnili – na koju će te se funkciju vi kandidirati?

Ja sam se do sada kandidirao za funkcije na kojima sam i prošao. Kandidirat ću se za funkciju potpredsjednika HDZ-a. Dugo sam razmišljao o tome. Nisam rođen da vječno budem zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovom trenutku moj prijatelj i gradonačelnik Vukovara se kandidira za mjesto zamjenika. To je moj obol toj suradnji. Tako smo se dogovorili. On će ići za zamjenika, a ja za potpredsjednika.

U timu ste Mire Kovača?

Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika.

Ako je Miro Kovač Plenkovićev protukandidat i ako se vi okupljate oko Mire Kovač, što je to nego timovi i stvaranje timova?

Jedna je pozicija izazivača, a predsjednik je taj koji bi trebao okupljati i kažem vam da sam se u tom smislu razočarao. Govorim o smjeru i činjenici da nas je ova politika dovela do dva poraza.

Šta znači kad kažete treba vratit dite materi?

To znači vraćanje HDZ-a članstvu. Mislio sam na vraćanje one emocije. Na žalost kada osjetite da jedna velika količina članstva šuti onda je to alarm za uzbunu. Odluka o Istanbulskoj je bila točka prijeloma, to nam nije trebalo. Nasilje prema ženama se mora puno efikasnije riješiti.

Što ako se dogodi da Plenković opet pobijedi?

To treba poštivati i treba mu čestitati, samo se nadam da će onda gospodin Plenković promijeniti način upravljanja strankom. Drago mi je da je shvatio nakon tri i pol godine da ne može ići sa liberalnim politikama. Dovoljno je vidjeti tko je u njegovom stožeru, a tko – poput njegovog bliskog suradnika Davora Božinovića – nije.

Ako pogledate njegov tim koji je on formirao, kako to da mu sada pašu članovi HDZ-a koji su više desne orijentacije, a ne njegovi najbliži suradnici poput Božinovića.

Ako mu je on najbliži suradnik, trebao je njega staviti na listu, pa da se vidi koja mu je snaga unutar članstva. Ne možete govoriti da ćete promijeniti HDZ, a onda da bi se približili desnom krilu, sada to Plenković želi prevenirati i želi postaviti ljude koji mu nisu najbliži suradnici.

Brkić je istaknuo i da je protiv udomljavanja djece istospolnih parova:

Dijete se treba odgajati u krugu majke i oca. Ja imam puno prijatelja homoseksualne orijentacije, ali ne bih im dao da posvajaju i udomljavaju djecu. Država mora napraviti sve da se procedura udomljavanja i zbrinjava djece u obiteljima napravi brže.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Kaos u Europi; nogometne utakmice se otkazuju u sve više zemalja!
>>> PA ZAR VEĆ? Milanović uhvaćen u laži i prije inauguracije
>>> BEZDUŠAN ČOVJEK: Ubio Psa A Onda Pozirao Kao Da Drži Trofej!
>>> Homoseksualni par posvojio djevojčicu – dva tjedna kasnije jedan od njih ju je ubio
>>> Rekordne temperature: Jučer je na Antarktici bilo toplije nego na Floridi, izmjereno je 18,3 °C
Komentari

Komentari