snimka zaslona

BRAZILSKI PREDSJEDNIK POZITIVAN! Ima li i Trump virus?

Podijeli

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro pozitivan je na koronavirus, javljaju lokalni mediji, a prenosi Guardian.

Kako javlja DW, prvi test je pozitivan. Rezultati drugog testa trebali bi biti gotovi danas tijekom dana.

Bolsonaro se prije nekoliko dana susreo s Donaldom Trumpom. Bolsonaro je u subotu navečer ručao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, zajedno s njegovim tiskovnim tajnikom, kojem je nakon putovanja dijagnosticirana bolest. Postoje slike i video prikazi Trumpa, Bolsonara i njegovog tiskovnog tajnika Fabija Wajngartena koji su bili u neposrednoj blizini 7. ožujka. Wajngarten je testiran u Sao Paulu i dobio je pozitivan rezultat u četvrtak nakon što je pokazao znakove gripe. Trump je, međutim, u četvrtak novinarima rekao: “Nisam zabrinut.”

Trump za sad ne pokazuje nikakve simptome bolesti, pa se stoga ne smatra obveznim testirati.

Ranije je objavljeno da je Bolsonarova tajnica pozitivna na koronavirus. Ona je bila na službenom putu u SAD-u i večerala je zajedno s Trumpom i Bolsonarom.

Bolsonaru je 64 a Trumpu 73 godine i oba spadaju u visoko rizičnu skupinu kod koje koronavirus ima izuzetno veliku smrtnost.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro testirao je pozitivne rezultate na koronavirus, saopćeno je. Čeka rezultate drugog testa u petak kako bi potvrdio dijagnozu.

Komentari

Najnovije