Srijeda, 19 veljače, 2020

BRAVO Lidl i Konzum: I blagajnice će Uskrs provesti sa obitelji!

Lidl je objavio kako će sve njegove trgovine biti zatvorene u nedjelju i ponedjeljak. Povodom uskrsnih blagdana, uz uskrnicu, dva slobodna dana dobit će radnici Konzuma.

Većina ostalih trgovina također neće raditi na Uskrs, a u ponedjeljak će manje-više raditi kao nedjeljom, javlja N1.

Krajem 2017. godine porastao je broj dućana koji nisu radili za božićne blagdane, a Lidlovi dućani nisu radili puna tri blagdanska dana.

Udruga “U ime obitelji” prošlog ožujka podnijela je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu čijim bi se prihvaćanjem trenutno zakonski omogućilo zaposlenima u trgovinama da sami odlučuju žele li, ili ne žele raditi nedjeljom i blagdanom te, ukoliko žele, da za taj rad dobivaju minimalno 50 posto veću naknadu, međutim Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo kojim je predsjedao M. Mrsić , a zatim G. Maras taj prijedlog blokiraju ne dozvoljavajući da dođe na dnevni red sjednice odbora.

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge “U ime obitelji” tada je objasnila da je postojeći zakon tako napravljen da poslodavac može povećati plaću za 1 kn nedjeljom i time je ispunio svoje obveze prema radniku, odnosno može reći da ga plaća za rad nedjeljom i blagdanima.

Komentari

Komentari