Utorak, 11 kolovoza, 2020

Branko Uvodić i najbolji hrvatski tamburaši u Njemačkoj, u misiji očuvanja hrvatske etno baštine

FILDERSTADT – Više od tisuću gostiju okupilo se na  6. Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu nadomak Stuttgarta, gdje su se  našle sve tri generacije hrvatskih iseljenika, kao i gosti iz Hrvatske i BiH. Nastupilo je 17 folklornih društava; 8 iz Hrvatske i BiH, te  9 folklornih iseljeničkih  zajednica iz Njemačke i Švicarske .

U zanimljivom folklornom programu na centralnoj bini prikazana je zavidna umjetnička razina plesova i pjesama iz svih hrvatskih krajeva, popraćena vrhunskom koreografijom i scenskom folklornom ljepotom sa kojom je ovom prigodom odisala krcata dvorana u Filderstadtu, koja je učesnike susreta u više navrata nagradila dugačkim pljeskom.

I žiri koji je radio u zanimljivom sastavu imao je pune ruke posla proglasiti najuspješnije, dok su i marljivi organizatori folklorno društvo  Filderstadt i Hrvatska katolička zajednica “Kraljica Mira Filderstadt” imali puno razloga  za zadovoljstvo uspjehom još jedne promotivne kulturne priredbe u iseljeništvu, koja je  dala doprinos povezivanju iseljenika sa domovinom i očuvanju hrvatske etno baštine, što je naglasio i Dražen Žugac, jedan od organizatora.

 

A kroz zanimljivi program vodio je Branko Uvodić, poznati voditelj HTV emisije “Lijepo našom”, pa je uz njega i najbolje hrvatske tamburaše na sceni lijepe dvorane u Filderstadtu zaista bilo ugodno i zabavno druženje naših iseljenika i njihovih gostiju.

 

Autor/Foto: Priznajem.hr/ NENA KIERON

 

 

 

Komentari

Komentari