Utorak, 29 rujna, 2020

Braniteljske udruge pozvale na bojkot koncerata Ilića i Merulića u Novoj Rači

Predsjednik ZU HVIDR-a BBŽ i Koordinacije udruga branitelja i stradalnika DR Bjelovar Željko Dragašević u svom komentaru vezanom uz nastupe Miroslava Ilića i Esada Merulića u Novoj Rači naveo je kako HVIDR-a BBŽ kao i ostale braniteljske udruge s Bjelovarskog područja oštro osuđuju najavljene koncerte na jedan od najvećih kršćanskih blagdana, Veliku Gospu.

– Na žalost, sam blagdan time se pretvara u dernek na koji se pozivaju pjevači među kojima je Miroslav Ilić, osoba koja svojim repertoarom pjesama veliča srpskog koljača Dražu Mihajlovića. Još je žalosnije što takav izvođač na našim prostorima ima obožavatelje koji se diče hrvatstvom, a odlaze na koncerte takvoga tipa. Kao hrvatski branitelji nemamo legalnih mogućnosti spriječiti taj koncert iako nas mnogobrojni branitelji i građani zovu i negoduju te za bilo kakve individualne postupke ne odgovaramo. Bez obzira na to što se radi o organizaciji na privatnom posjedu za sve smatramo odgovorne one koji su to dopustili i izdali dozvole za rad navedenima dok s druge strane predstavnici lokalnih vlasti imaju instrumente zabraniti nastupe naših pjevača, prenosi superportal.hr

S obzirom na to pozivamo sve one koji imalo drže do svoje kulture i poštuju ovu državu na bojkotiranje najavljenih koncerata – navodi predsjednik ZU HVIDR-a BBŽ i Koordinacije udruga branitelja i stradalnika DR Bjelovar Željko Dragašević.

Komentari

Komentari