Srijeda, 8 travnja, 2020

Branitelji prosvjeduju protiv Beljaka: “Tražimo istu sankciju kao i za kineskog turista koji je pjevao ustaške pjesme”

Prosvjednici su u Samobor stigli iz više hrvatskih gradova, a prosvjeduju protiv Kreše Beljaka, gradonačelnika toga gradića. Najviše mu zamjeraju izjavu o prosvjednicima u Savskoj koje je nazvao “šačicom pijanaca”.

Skup su nazvali prosvjedom protiv govora mržnje i međusobne netolerancije, a Herman Vukušić, psihijatar koji vodi program s govorinice u Samoboru, kaže da skupom žele zaustaviti – građanski rat, piše Dnevnik.hr.

“Cilj je zaustaviti građanski rat koji u Republici Hrvatskoj traje već neko vrijeme, ali bez metka”, rekao je Vukušić. Upozorio je i na veliki broj suicida među braniteljima kao i na veći broj umrlih nego među općom populacijom.

Rekao je da dnevno umre 12 branitelja u prosječnoj dobi od 53 godine, što je četiri puta više nego u općoj populaciji.

Za Beljaka i one koji vrijeđaju branitelje zatražio je strogo kažnjavanje. “Tražimo za njih istu sankciju kao i za kineskog turista koji je pjevao ustaške pjesme”, rekao je Vukušić, što su okupljeni glasno odobravali.

Prosvjednici traže da Beljak “trenutačno odstupi sa svih političkih pozicija”, a traže i njegovu javnu ispriku cijelom hrvatskom narodu.

Izvor Dnevnik.hr

Komentari

Komentari