Četvrtak, 9 srpnja, 2020

BRANITELJ ŠOKIRAN: Ministarstvo jednim klikom obrisalo Domovinski rat!

Hrvatski branitelj Damir Plavšić, jedan je od onih koji su svoja ratna iskustva pretočili u knjige za koje smatraju kako bi se, barem neke od njih, trebale naći u osnovnim i srednjim hrvatskim školama kao lektire:

“Jučer sam uputio pismo ministrici i pomoćnici ministrice Lidiji Kralj e-mailom s upitom misle li u školsku lektiru uvrstiti knjige koje opisuju Domovinski rat. Danas sam dobio poruku s e-maila Lidije Kralj da je poruka obrisana bez čitanja…”, kaže razočarani Plavšić, autor knjige “Ne plači, moj dobri anđele”.

Evo pisma Damira Plavšića koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije željelo niti pogledati:

“Poštovana ministrice/pomoćnice ministrice,

kao dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski branitelj slobodan sam vas pitati koliko je knjiga sa tematikom Domovinskog rata u sklopu kurikularne reforme predloženo za lektiru u osnovnim i srednjim školama?

Naime, u osnovnoj školi se za lektiru čita samo knjiga “Moj tata spava s anđelima (Mali ratni dnevnik)”, ali to nije knjiga koja opisuje slavni Domovinski rat, odnosno, pobjedonosne i oslobađajuće akcije Hrvatske vojske.

Napominjem da su hrvatski branitelji u Domovinskom ratu nakon 888 godina, obranili i stvorili slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Naša djeca i mladi čitajući knjige koje opisuju akcije u Domovinskom ratu, saznat će istinu o hrabrosti i junaštvu branitelja te će tako poštovati branitelje, Domovinski rat i Republiku Hrvatsku.

Molim vas da budete ozbiljni te da u lektiru za osnovne i srednje škole uvrstite knjige koje opisuju akcije i hrabrost hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Postoji mnogo dobrih knjiga i romana s navedenom tematikom, a zbog naše djece i mladih dužni ste napraviti selekciju knjiga te barem nekoliko istih uvrstiti u školsku lektiru.

Hrvatska vam nikada neće oprostiti ako u lektiru ne uvrstite knjige koje opisuju akcije hrvatske vojske i hrabrost hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

S poštovanjem, Damir Plavšić “

Komentari

Komentari