Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Božinović objasio zašto se otvara granica s BiH: ‘Teško je opravdati tu činjenicu…‘

Samo nekoliko dana nakon što je uvedena ponovna obaveza samoizolacije za osobe koje dolaze u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine i Srbije, danas se očekuje odluka kojom oni koji dolaze iz BiH više neće morati u samoizolaciju. Mnogi se pitaju zašto je takva odluka donesena, s obzirom na to da je u BiH broj zaraženih i dalje velik.

– EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora. Što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu. Znate da smo imali uvoz virusa proteklih dana iz tih zemalja, ali on je bio nekoliko puta veći iz Srbije nego iz BiH, rekao je ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović za N1.

Dodao je da žarišta u Hrvatskoj nisu neočekivana, ali su pod kontrolom, a većina oboljelih ima blaže kliničke slike.

Upitan hoće li Hrvatska otvoriti granicu s BiH čak i ako se ta zemlja ne nađe na popisu u preporukama Europske unije, Božinović kaže:

– Preporuke su preporuke. Teško je opravdati činjenicu da smo imali 25, 26 unosa virusa iz Srbije s kojom se otvaramo i 8 unosa iz BiH gdje bismo trebali držati zatvorene granice, rekao je za N1.

Prema podacima od jučer, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini 128 osoba je bilo pozitivno na testiranju od koronavirusa, čime je porastao broj zaraženih u odnosu na nedjelju kada je takvih bilo 108 slučajeva.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Gledali broj umrlih u Hrvatskoj 2020. i prošlih godina, uočili su nešto neobično…
>>> MERKEL UPUTILA DRAMATIČNO UPOZORENJE EUROPLJANIMA: ‘Pripremite se na stvarnost…’treba jačati vojske
>>> NOVINAR NACIONALA BOLNO IZOKRENUO ISTINU O OBITELJI STIVA CULEJA, PODNESENA KAZNENA PRIJAVA
>>> Je li ovo normalna zemlja? KAJKIĆA RATNI ZLOČINAC S OVČARE PRIJAVIO DORHU JER JE JAVNO OBJAVIO PRIJETNJU KOJU JE PRIMIO OD NJEGA!
Komentari

Komentari