Srijeda, 8 srpnja, 2020

BOZANIĆ: “Mladi, hrabro tražite toliko očekivane promjene u društvu”

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno je i državni blagdan, koji se obilježava 15. kolovoza kad diljem Hrvatske vjernici hodočaste u marijanska svetišta.

Središnje misno slavlje u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

“Draga braćo i sestre, postavlja nam se pitanje jesmo li prijateljski raspoloženi prema obiteljima s djecom. Pitajmo se da li naše zakododavstvo u nekim sektorima diskriminira obitelji s malom djecom?

Marija je usredočena na dijete Isusa. U Isusu svako ljudsko dijete, i ono tek začeto u utrobi majčinoj, postaje dragocjenost. Život svakog čovjeka, život zemaljski koji je usmjeren prema nebeskom u vječnosti, središnja je vrijednost Božjeg humanizma”, kazao je Bozanić.

“Zahvaljujući izvanrednim uspjesima naših mladih sportaša, a posbeno Hrvatske nogometne reprezentacije, posljednih smo tjedana svjedoci obnovljene ljubavi prema domovini, hrvatskom zajedništvu, životu i ljubavi. Probuđen je ponos i nada da se hrvatsko društvo gorljivošću, nesebičnošću i ljubavlju obnavlja na radost sviju.

Vi ste, dragi mladi vjernici, bili u prvim redovima i prepoznatljiv ste znak nade hrvatske budućnosti. Stoga se nemojete miriti s osrednjošću, nego hrabro i ustrajni tražite od starijih i odgovornih toliko očekivane promjene u hrvatskom društvu”, kazao je Bozanić u propovijedi, prenosi N1

Mladima je poručio da trebaju tražiti promjene u društvu.

Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: Da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Komentari

Komentari