Petak, 29 svibnja, 2020

Bosanski državljanin otkriven tijekom istrage vezane uz vojno naoružavanje

Njemačka policija uhitila je bosanskog državljanina, osumnjičenog da je sudjelovao u terorističkom napadu u Parizu 2015. godine, u okviru istrage kršenja zakona o vojnom naoružanju, objavili su tužitelji u njemačkom gradu Dresdenu u četvrtak

Za bosanskim državljaninom (39) Belgija je izdala europski uhidbeni nalog, a uhićen je u gradu Bad Duerrenbergu, južno od grada Hallea u istočnoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt.

Tužitelji su kazali kako uhićeni čeka izručenje. Većina terorista koji su sudjelovali u napadu u Parizu došla je iz Belgije.

Uhitila ga je specijalna jedinica njemačke savezne policije tijekom istrage o dva državljanina Bosne i Hercegovine koji su povezani s povredama zakona o vojnom naoružanju. Policijska racija, u kojoj nije pronađeno nezakonito oružje, dogodila se prije tjedan dana.

U terorističkim napadima na Pariz, 13. studenog 2015., teroristi Islamske države usmrtili su 130 ljudi, uključujući i 90 osoba u koncertnoj dvorani Bataclan. Ostali napadi dogodili su se u restoranima i kafićima, a bombaši samoubojice aktivirali su i eksplozivne naprave ispred stadiona Stade de France. Hina

Komentari

Komentari