fbpx
Nedjelja, listopad 20, 2019

BOMBA ZA VLADU!? Kolakušić podnio kaznenu prijavu

SUDAC Trgovačkog suda u Zagrebu i predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić podnio je u četvrtak kaznenu prijavu protiv izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška zbog, kako tvrdi, pogodovanja dijelu vjerovnika, piše N1.

Dokumente koje je Kolakušić priložio prijavi izradio je, tvrdi on, sam Peruško. Iz njih je, prema Kolakušićevim riječima, vidljivo da je sadašnji izvanredni povjerenik još 2017. godine znao da su dijelu vjerovnika plaćeni deseci milijuna kuna bez pravne osnove i protivno zakonu.

Na taj način, stoji u prijavi, većina vjerovnika neće dobiti ništa ili će dobiti malo, dok su neke tvrtke svoja potraživanja, koja formalno i ne postoje, naplatile u cijelosti.

Iz jednog od objavljenih mailova, Kolakušić vidi da je Fabris Peruško bio svjestan problema jer u njemu piše da ne pristaje “izmišljati podatke”, odnosno, “I’m not cooking my books”.

“Bio je svjestan da je izvršeno kazneno djelo”

“Temeljem dokumentacije koju su nam dostavili građani, podnijeli smo prijave protiv bivšeg izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, sadašnjeg Fabrisa Peruška, njegove zamjenice Irene Weber i članova uprave Tiska koji su izvršili nelegalna plaćanja. Član Uprave Tiska je bio svjestan da se nelegitimno plaćalo, a nije smjelo. Sastavio je i prezentaciju kojom je objasnio što se dogodilo, ali to nije prijavljeno institucijama. Izvanredna uprava i stečaj su iznimno precizni postupci. Stečaj nastupa u točnu minutu. Potraživanja temeljem tog zakona se prijavljuju u roku 60 dana. Ako ste zakasnili ijednu jedinu minutu, te prijave su odbačene. U tom postupku nema mogućnost povrata u prijašnje stanje. Isključivo, potraživanja postoje ako su prijavljena”, komentirao je Kolakušić.

“Bio je svjestan da je izvršeno kazneno djelo pogodovanja i nije ga prijavio. Mi vidimo da je to znao. Mi vidimo da su isplate obavljene, ne znamo tko ih je naredio. Onaj tko je naredio i potpisao te isplate je kazneno odgovoran”, dodao je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘VRIŠTALA SAM, KRVI JE BILO POSVUDA’ Saslušano jezivo svjedočenje druge tenisačice svijeta
>>> AUSTRALIJA: Mediji pišu o Srbinu koji je počinio šokantne zločine u Hrvatskoj
>>> HRVAT NUDI MILIJUN KUNA! ‘Dokažite da je u Jasenovcu bilo više od 1.500 žrtava – I NOVAC JE VAŠ!’
>>> POTVRĐENO BIBLIJSKO ČUDO: Evo gdje je Mojsije razdvojio Crveno more!
Komentari

Komentari