‘BLOKIRAT ĆEMO CESTU’ Srbima smeta što će Hrvati slaviti oslobađanje Drvara

Podijeli

Predstavnici Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji Bosne i Hercegovine pozvat će pripadnike ovog konstitutivnog naroda da blokiraju cestu od Drvara prema Livnu nakon što je najavljeno da će u Drvaru 13. rujna biti obilježeno oslobođenje tog grada.

Najavio je to na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu predstavnik Odbora Đorđe Radanović uz tvrdnju da je u tom gradu prije rata živjelo sedam Hrvata te se postavlja pitanje od koga je oslobođen, dodajući da je Drvar zapravo tada okupiran grad u kojem su živjeli većinom Srbi.

”To je dan kada je Splitska gardijska brigada ušla u Drvar, odnosno osobe koje s tim gradom nemaju nikakve veze, smatramo to uvredom. Stanovnici općina koje su bile većinske Srpske (Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac) imaju samo jedan izbor sada da se obrane ili da odlaze”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini i najavu Vlade Unsko-sanske županije da će premjestiti migrante iz Bihaća u selo Medeno Polje pored Bosanskog Petrovca, kazavši da bi to značilo da se i Srbi i Bošnjaci iz tog grada trebaju iseliti.

Podsjetio je da je na Općinskom vijeću ove općine jednoglasno donesena rezolucija kojom traže obustavu premještanja migranata, a Radanović tvrdi da je najavljena i blokada cesta k Bosanskom Petrovcu iz Bihaća, prenosi bljesak.info

”Sada će migranti iz afro-azijskih zemalja koji imaju sklonost k nasilju hodati po Bosanskom Petrovcu. Također, kako istrajati na ideji održivog povratka kada se u povratničko naselje planira naseliti stanovništvo druge vjere. To je isto kada bismo mi doveli pravoslavne Kopte iz Egipta da žive u Kozarcu”, pojasnio je.

O svemu ovome upoznati su i predstavnici diplomatskog kora u BiH.

Podržao je dogovor kojeg su potpisali lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik, posebno dio koji se odnosi na ravnopravnu zastupljenost naroda.

To bi značilo, kaže, da će u Unsko-sanskoj županiji od svih zaposlenih u organima uprave biti 25 posto Srba, a u Tuzlanskoj županiji (TŽ) oko 24 posto, dok su sada od 251 državnog službenika Vlade TŽ samo četiri Srbina zaposlena.

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine u Federaciji BiH živjelo je 2,5 posto Srba, a upozoreno je da bi ovakvim odnosom prema njima bila potpuno narušena multikulturalnost.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Egzorcist iz Vatikana na TV-u o Međugorju: Otkrio zašto se Gospa baš tamo ukazala!
>>> FOTOGRAFIJA ZGROZILA HRVATSKU: Ovo je slikano u Međimurju
>>> KONAČNO! Napokon je netko objavio najveću istinu o Pupovcu: Evo o čemu se radi
>>> Carinici i poreznici u pojačanoj kontroli, doznajte tko je najprije na udaru
Komentari

Najnovije