Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

BIZARNO DIVLJANJE SRBA ISPRED PEKARE: Počelo s dvoglavim orlom, završilo s dvije svinjske glave

Atmosferu nalik onoj na utakmicama mirno je pratila žandarmerija dok su se vlasnik i djelatnici pekarnicu zaključali u prodavaonicu

Prije nešto više od dvije godine, sin vlasnika pekarnice na svom Facebook profilu objavio fotografiju u kojoj rukama oblikuje simbol Albanije, dvoglavog orla, a sada je jedan od korisnika tu fotografiju izvukao, prenio, jasno prozivajući o kome je riječ i gdje se nalazi.

Ubrzo se pred pekarom Roma u srpskoj Borči skupio cvijet tamošnje srpske mladeži koji je priredio atmosferu nalik onoj na nogometnim utakmicama.

Dvije svinjske glave…

Našla se tu naravno i skupina ekstremista pa je uz srpske zastave, karte Kosova u srpskim bojama i ostali nacionalistički folklor, bilo i skandiranja “ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji”, pjevalo se o paljenju džamija, no najbizarniji moment je bio kada su na automobil vlasnika pekarnice polijepili plakate (s ništa pitomijim porukama) i stavili dvije svinjske glave, prenosi danas.hr

Vlasnik pekare i radnici su se zaključali u pekaru. Sve to se odvijalo pod budnim okom srpske žandarmerije. Nakon nekoliko sati, skupina se mirno razišla.

‘Tužno i zastrašujuće’

Divljanje je komentirao i nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Tužno i zastrašujuće za Albance u Srbiji… Srbiji iskreno želim da jednoga dana pristupi EU, ali da bi se to dogodilo, potrebno je uloziti značajnu količini truda u borbi protiv ovakve mržnje u društvu. Volju za time kod Vučića niti vidim ni očekujem. Nažalost.”, napisao je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PLENKOVIĆ PRELOMIO! Odlazi u Bruxelles! Već se govori o njegovoj zamjeni na čelu HDZ-a?
>>> ŠOK NA PANTOVČAKU: Škoro će se kandidirati za predsjednika!?
>>> Hercegovac ulaže 1,8 mlrd. kuna u najveći projekt u Hrvatskoj nakon Pelješkog mosta
>>> Bandić: Da se Tito sad probudi, ugodno bi se iznenadio
>>> The Washington Post napokon otkrio i objavio najveću “Putinovu tajnu”
Komentari

Komentari