Srijeda, 27 svibnja, 2020

BISKUP KOMARICA: Budimo vjerodostojni, a ne lažljivi i dvolični

Biskup banjolučki Franjo Komarica pozvao je danas vjernike katolike i sve druge ljude da budu vjerodostojni u svemu što čine.

– Isus je vjerodostojan. On nije demagog – rekao je monsinjor Komarica.

Uz čestitke povodom Uskrsa, kako je naveo, blagdana nad blagdanima, biskup banjolučki je na misi u banjolučkoj katedrali Svetog Bonaventure, ukazao da se današnjem danu raduju svi krišćani, koji vjeruju u uskrsnuće Kristovo.

Pozvao je da se slijede djela Kristova milosrđa, služenje istini, pravdi, praštanju, ljubavi i miru.

-Uskrsnuće Kristovo i usksrli Krist ima definitivnu vlast i zato se uzdamo u njega – rekao je biskup banjalučki.

Podsjetio je na brojne Banjolučane koji nisu u mogućnosti biti danas na molitvama u banjolučkoj katedrali i biskupiji, izražavajući nadu da će ih Isus pratiti na svim njihovim koracima.

-Ne smijemo zaboraviti da je sam Isus Krist objavljena božja istina, praštanje, milosrđe, pravednost, ljepota i ljubav. On nas, osobito svoje učenike, svoje sljedbenike, ne želi sijanjem iluzija i lažnim obećanjima uspavljivati, nego nas želi razdrmati, probuditi, povući za sobom! Da budemo vjerodostojni, ali ne lažljivi, dvolični, kao što je On vjerodostojan, a ne lažan! Njegovo uskrsnuće nije laž, nije obmana. Ono je presudni događaj za cijeli ljudski rod, za svakog od nas i za našu vječnu budućnost – naglasio je biskup banjolučki u poruci povodom Uskrsa.

I u drugim katoličkim crkvama u RS danas su služene mise, a Uskrs su čestitali dužnosnici ovog bh.entiteta./Fena/HMS/

Komentari

Komentari