Utorak, 22 rujna, 2020

Bill Gates obrušio se na testove za koronavirus u SAD-u: Većina su smeće

Razlog za najnoviju oštru kritiku američkih mjera protiv Covida-19 je, prema bivšem šefu Microsofta, predugo vrijeme potrebno za dobivanje rezultata testiranja

Bill Gates smatra da je najveća prijetnja učinkovitim mjerama protiv Covida-19 u SAD-u ‘glupost’. U najnovijem intervjuu za Wired, bivši šef Microsofta naglasio je da za rezultate testiranja treba čekati tjedan dana, što je jednostavno predugo, pogotovo za učinkovito suzbijanje zaraze.

‘To je jednostavno glupost’ rekao je Gates kad su ga pitali za vrijeme potrebno za rezultate testiranja.

‘Većina testova u SAD-u su kompletno smeće, gubitak vremena’, izravan je Gates.

Prema Gatesu, adekvatna mjera je novčana kompenzacija isključivo za testove koji donose rezultate u manje od 48 sata. Sva testiranja koja traju dulje ne bi smjela biti plaćena.

‘Ne zanima me koliko novca trebaju vratiti – bolnice sada zarađuju nevjerojatnu količinu novca zato jer objeručke privaćaju svakog pacijenta. Morate uvesti sustav za povrat sredstava – platite više za rezultate koji dođu za manje od 24 sata, normalno ako dođu do 48 i ništa ako dođu nakon toga. Problem će ovime biti potpuno riješen preko noći’, oštro je komentirao Gates, prenosi tportal

Zabrinuti filantrop već godinama upozorava SAD za nespremnost borbe protiv pandemija. Od početka situacije s Covidom-19, Bill i Melinda Gates Foundation financirao je istraživanje testiranja i cjepiva. Toliko, štoviše, da je sam Gates postao metom globalnih teorija zavjere, poput one prema kojoj planira čipirati cijelo čovječanstvo. U razgovoru za Wired naglasio je da direktori društvenih mreža poput Marka Zuckerberga moraju poduzeti oštrije mjere protiv širenja dezinformacija.

‘Mark mi je drag čovjek i iskreno mislim da poštuje kvalitetne vrednote, no ne slažemo se oko nekoliko stvari’ rekao je Gates. ‘Uložili smo milijarde dolara da spasimo ljudske živote, a ljudi kažu da taj novac služi za ubijanje. To je kompletna inverzija vrijednosti i vrednota te smatram da jako dobro treba razmisliti o tome što vidimo po društvenim mrežama’.

Konačno, kad su ga pitali za Trumpov i Microsoftov potez prema kupnji TikToka u SAD-u, to je nazvao ‘prilično bizarnim’, prenosi Business Insider.

Komentari

Komentari