Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

BIHAĆ Problemi s migrantima ne prestaju, napadnuta djevojka

Problemi s migrantima u Bihaću ne prestaju. Novi incident dogodio se u noći sa subote na nedjelju u centru Bihaća, u blizini poslovnog objekta “Agram”, gdje je migrant napao Elmu Rekić i njenu sestru te im nanio lakše tjelesne ozljede.

Elma Rekić je na svom Facebook profilu napisala da je, vraćajući se kući u društvu svoje sestre iz subotnjeg izlaska, doživjela napad, piše Dnevni avaz.

– Po samom izlasku iz kluba ”Bistro” primijetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate, dva koraka iza nas. Dobacivali su nam i smijali se sve vrijeme. O čemu su razgovarali, naravno da nismo znale, jer su govorili na samo njima poznatom jeziku. U strahu koji nas je obuzeo nismo znale kako da reagiramo pa smo odlučile stati da bi oni prošli te smo usporile. Međutim, nastavili su i pratili nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod ”Djevojke s Une” – napisala je Rekić.

Ona je napisala da ih je prava nevolja zadesila tek na parkingu u centru Bihaća pored poslovnog objekta “Agram”. Isti muškarac koji ih je pratio im je prišao sleđa, prvo je skočio na njenu sestru koju je oborio na pod. Tom prilikom je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Na samom kraju svog obraćanja javnosti putem Facebooka Elma Rekić se pita dokad će stanovnici Bihaća biti u strahu od migranata i sve češćih napada.

/HMS/

Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!