Četvrtak, 4 lipnja, 2020

BIH: Neviđena kazna Širokom brijegu zbog fotografije generala Praljka

Široki Brijeg upisao je jučer treću pobjedu u nizu u nogometnom prvenstvu BiH. Nakon Veleža i Željezničara svladao je Zvijezdu 09 (4:0) te stekao lijepe izglede u nastavku prvenstva.

Utakmicu je obilježio i detalj o kojem se mnogo pisalo i u Hrvatskoj. U 31. minuti glavni sudac Sabrija Topalović prekinuo je utakmicu po naputku Amira Hadžića, delegata utakmice iz Velike Kladuše. Razlog: Škripari su na tribinama istaknuli sliku pokojnoga generala Slobodana Praljka i nisu je htjeli ukloniti ni nakon upozorenja spikera. Prekid je trajao oko sedam minuta, a utakmica ipak nastavljena, a Škripari su napustili “kavez” na sjeveru.

Radio Sarajevo sada doznaje da će Disciplinska komisija žestoko kazniti Široki Brijeg zbog fotografije Slobodana Praljka. Vrlo se lako može dogoditi da Široki dobije novčanu kaznu od 10.000 maraka što je oko 40 tisuća kuna.

– To bi bilo prvi put u povijesti da jedan klub iz Premijer lige BiH, za ovakvu vrstu incidenta, bude kažnjen ovom sumom novca – rekli su iz Nogometnog saveza BiH.

Široki je već dvije utakmice igrao pred praznim tribinama zbog kazne nakon incidenata na utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

– U ovom slučaju se ne očekuje da stadion bude ponovo suspendiran, ali će sigurno NK Široki biti financijski kažnjen. Očekujemo da će to biti kazna za primjer – dodali su iz saveza.

Komentari

Komentari