Zagreb, 14.07.2020 - Konferencija za medije Stozera civilne zastite Republike Hrvatske. foto HINA/ CROPIX/ POOL/ Damir KRAJAÈ/ ik Na fotografiji: Vili Beros. Foto: Damir Krajac / CROPIX / POOL

BEROŠ TOTALNO PUKO: Optužio Plenkovića za kukavičluk

Podijeli

Goluža veli da se Beroša ‘možemo karakterizirati kao korona-ministra koji se u početku svog mandata, uz pomoć snažnog PR-a, napuhao do razine balona koji nije utemeljen na činjenicama i realnosti’

Trpimir Goluža, bivši šef Hrvatske liječničke komore (HLK), komentirao je za N1 mogući opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša. K tome, osvrnuo se i na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da će nejasnoće oko platforme Cijepi.se Beroš morati sam pojasniti.

“To me jako podsjetilo na trenutke kad je branio ministra Kujundžića. Premijer obično obrani svog ministra u Saboru, ali neposredno iza toga ga se brzo riješi. Čini mi se da je slična sudbina namijenjena i ministru Berošu”, rekao je Goluža za N1.

Naveo je da je i dolazak, kao i cijeli Berošev mandat, obilježila pandemija koronavirusa. Goluža veli da se Beroša “možemo karakterizirati kao korona-ministra koji se u početku svog mandata, uz pomoć snažnog PR-a, napuhao do razine balona koji nije utemeljen na činjenicama i realnosti”.

“Kada je došlo vrijeme da vidimo određene činjenice, taj balon će odletjeti u zrak”, dodao je.

‘Berošu se omaklo da je rekao istinu’

Bivši čelni čovjek HKL-a komentirao je i Beroševu izjavu kada je kazao da je reforma zdravstva na čekanju zbog nadolazećih lokalnih izbora.

“Ministru se omaklo da je rekao istinu. Znamo da je plan reforme u zdravstvu već dugo u pripremi. Točno se zna što se treba napraviti s hrvatskim zdravstvenim sustavom, dobili smo i jasne preporuke od Svjetske banke. Taj dokument je već dugo na stolu kod premijera. Međutim, očito da nema političke hrabrosti da se poduzmu potezi koji su prijeko potrebni za održavanje zdravstvenog sustava već se traže neki trenutci kada će to eventualno, ali zakašnjelo poduzimanje proizvesti najmanju moguću političku štetu.

Beroš je na saborskom Odboru rekao da je on pripremio reforme, a da ih premijer Plenković ne želi provesti. Tu je izravno optužio Plenkovića za politički kukavičluk, nešto što još nitko nije javno na taj način izrazio, a na neki način je sebe opravdao”, komentirao je Goluža.

‘Beroš je slijepo slijedio Kujundžića’

Goluža je naglasio da je dvije i pol godine Beroš bio najbliži suradnik bivšeg ministra Milana Kujundžića. Istaknuo je da ga je Beroš slijepo slijedio.

“Slijepo je slijedio ono što je on radio, iako se navodno s tim nije slagao. Zamislite da se ne slažete s nekim djelovanjem već dvije godine i da ništa ne napravite. Nisam ni očekivao ništa drugo nego da će slijepo slušati premijera Plenkovića kojem očito reforma zdravstvenog sustava nije prioritet u mandatu.

Iznenadilo me da Beroš proziva oporbu da povede promjene umjesto da on, kao osoba na čelu zdravstvenog sustava, pokrene promjene”, rekao je Trpimir Goluža za N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> ZORAN MAMIĆ PRELOMIO: Nevraća se više u Hrvatsku
>>> POVRATAK INFLACIJE: Sve će poskupjeti, zna se tko će najgore proći
>>> Vakula iznenađen: Došlo do fenomena kakav se ne pamti u travnju skoro 30 godina
>>> STRUKA OPET PRIJETI: Zatvaranje je neizbježno, sljedi nam vrhunac trećeg vala
Komentari

Najnovije