Srijeda, 15 srpnja, 2020

BEROŠ RAZOČARAN: Zgrožen sam ponašanjem zaraženih doktora na Rebru

Ministar zdravstva Vili Beroš žestoko se u utorak na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite obrušio na liječnike koji se nisu pridržavali striktnih preporuka protiv širenja zaraze, nego su otišli na skijanje i kasnije nastavili raditi zatajivši informaciju da su se nalazili u inozemstvu.

– Na žalost, mogu konstatirati da pojedini liječnici, njih manjina, nisu se držali striktnih preporuka Upravnog vijeća KBC Zagreb koje je 5. ožujka izdalo preporuku da se ne putuje u inozemstvo. Po povratku nastavili su raditi. Nisam to očekivao, njihova je odgovornost veća od ostalih građana – jer rade s ljudima i jer znaju mehanizme prijenosa, izjavio je Beroš.

– Kao liječniku i ministru mi je žao što se to dogodilo. Ipak, epidemiolozi su odradili svoj posao, 128 liječnika i sestara je izolirano. Osim kardiološke intenzivne njege ni jedan drugi odjel nije pogođen. To je sticaj okolnosti, apeliram na sve kolege da se ponašaju jednako odgovorno kao i građani. Kolege će snositi zakonsku odgovornost i bit će sankcionirani unutar strukovnih organizacija. Nadam se i vjerujem da je ovo izuzetak i da neće narušiti povjerenje u najveći dio naših zdravstvenih djelatnika – rekao je ministar na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TEŠKE RIJEČI MINISTRA ZDRAVSTVA: Dojam je da dolazi kataklizma. Gledamo Italiju i očekujemo takve brojke
>>> BRITANCI POLUDILI!? Strategija borbe – U što kraćem vremenu što više mladih ljudi zaraziti koronavirusom
>>> VAŽNO OTKRIĆE: Neke krvne grupe otpornije su na koronavirus od drugih?
>>> Idete do trgovine? Odsad se svi moraju držati ova 3 pravila zbog korone
Komentari

Komentari