Petak, 29 svibnja, 2020

BERLIN: Čečenska mafija sve prisutnija u Njemačkoj i sve povezanija s islamističkom scenom

Njemački ured za borbu protiv kriminala (BKA) upozorio je na pojačane aktivnosti pripadnika organiziranih kriminalnih bandi iz Čečenije koje, između ostalog, uključuju i špijuniranje Interventnih jedinica njemačke policije (SEK), piše u četvrtak Spiegel Online pozivajući se na interne spise BKA.

Prema internim informacijama koje prenosi Spiegel Online, pripadnici čečenskih bandi su se infiltrirali u zaštitarske tvrtke, od kojih su neke zadužene za čuvanje objekata SEK-a. Pritom postoji opasnost da strukture organiziranog kriminala iz Sjevernog Kavkaza steknu uvid u metode rada SEK-a i ostalih specijalnih postrojbi policije.

U izvješću se također govori i o sve intenzivnijoj aktivnosti čečenskih bandi u Njemačkoj koje karakterizira „izuzetna brutalnost“ u borbi za prevlast na području trgovine drogom.

Godine 2016. usred Berlina je izvršen atentat auto-bombom na jednog pripadnika konkurentskog kriminalnog klana iza čega, prema navodima istražitelja, stoji čečenska mafija.

„I dok je pozornost javnosti usredotočena na kriminalne aktivnosti klanova arapskog porijekla, čečenska mafija je u pozadini neometano širila svoje djelatnosti“, stoji u izvješću.

Zabrinjavajuća je i povezanost kriminalno organiziranih klanova s islamističkom scenom u Njemačkoj.

Točan broj Čečena u Njemačkoj je teško utvrditi s obzirom na to da su oni registrirani kao državljani Ruske Federacije. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZA POTREBE JEDNOG ISTRAŽIVANJA, SRBE SU PITALI TKO SU IM NAJVEĆI NEPRIJATELJI U UNIJI: Njihov odgovor neće vas iznenaditi
>>> POLICIJA PRED ŠOKIRANIM PUTNICIMA RAZORUŽALA MUŠKARCA U ZET-ovu AUTOBUSU: I policajac ostao iznenađen
>>> Lučić Matuli: ‘Vaša interpretacija povijesti posljedica je 30 godina gledanja partizanskih filmova’
>>> MUP ‘oprao’ lokalnu vlast zbog azilantskog prihvatilišta: Humanost se ne može nametnuti
>>> Davor Ivo Stier: U Hrvatskoj još uvijek ima onih koji ne vole što Hrvatska postoji
Komentari

Komentari