snimka zaslona n1

BELJAK UHVAĆEN U PRIJEVARI, SLIJEDI KAZNENA PRIJAVA

Podijeli

Krešo Beljak je opet htio izigrati članove HSS-a, sazvavši danas elektronsku sjednicu Glavnog odbora ‘iz zasjede’, formalno od 8 do 16, a prvi mail smo dobili u 11.25 sati. Ali članovi Glavnog odbora su ga uhvatili u prevari i sačuvali dokaze/mailove da su glasovali i to u većini protiv njegovog prijedloga“.

Piše to u priopćenju kojeg je Jutarnjem listu poslala Ana Marija Petin u kojem navodi da je Beljak neuspješno pokušao izmanipulirati rezultate “falsificiranjem zapisnika i lažnim objavama na društvenim mrežama”.

Na internet stranici HSS-a je objavljena vijest da je održana sjednica Glavnog odbora, i to posljednja uoči Glavne izborne skupštine.

“U četvrtak, 23. srpnja održana je sjednica Glavnoga odbora HSS-a, posljednja uoči Glavne izborne skupštine. Prema ranijoj odluci Predsjedništva HSS-a, Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, a na njoj će se birati novo vodstvo stranke. Na današnjoj sjednici Glavnog odbora potvrđene su sve pravovaljano pristigle kandidature. Službeni kandidati za predsjednika HSS-a bit će aktualni predsjednik stranke Krešo Beljak te glavni tajnik Željko Lenart. Glasanju je od ukupno 91 članice i članova Glavnog odbora s pravom glasa, pristupilo njih 90, a sve točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova” navodi se na stranicama HSS-a.

Međutim, njegovi neistomišljenici tvrde da to nije istina.

Glavni odbor će dokaze uputiti Ministarstvu uprave, a protiv Beljaka i suučesnika u ovom nedjelu i sramoti podnijeti kaznene prijave. Dakle, na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS, koja je završila u 16 sati, većina članova Glavnog odbora se izjasnila protiv održavanja Izborne skupštine HSS- koja je najavljena za 30. srpnja. S obzirom da Statut HSS-a jasno propisuje ulogu Glavnog odbora u izbornim unutarstranačkim procesima, ovom odlukom najavljivana Izborna skupština se poništava i slijedi pokretanje novog izbornog procesa”, stoji u priopćenju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Neurolozi su istraživali mozak umirućih ljudi, otkriće ih zaprepastilo
>>> NA GRANICI EUROPE ZAMALO IZBIO RAT: ‘Bojimo se da je sukob samo odgođen…‘
>>> SDP-ovka POBJESNILA ZBOG MARIJE SELAK RASPUDIĆ: Što joj je točno zamjerila?
>>> NAKON 46 GODINA OTKAZ DOBIO MAILOM: “Važnije su im uvozne serije od Lijepom našom”
Komentari

Najnovije