Zagreb, 15.01.2020. - 16. sjednica Hrvatskog sabora, započela je aktualnim prijepodnevom. Na fotografiji Krešo Beljak, izjava o tweet-u u vezi udbinih ubojstava. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

BELJAK: “SRAMOTA, PLAĆAMO PRETPLATU ZA PRIJENOS MISE, A KAD CIJELI CIVILIZIRANI SVIJET SLAVI POBJEDU NIŠTA OSIM DA SU PARTIZANI PREPLAVILI ZAGREB”

Podijeli

Hrvatska radio televizija prenosit će misu u sarajevskoj katedralnoj crkvi u povodu obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije.

U povodu toga na Twitteru se obratio šef HSS-a Krešo Beljak upozorivši da se na jedan drugi, važan datum za cijelu Europu, koji je na HRT-u jedva zabilježen.

– Za ovo plaćamo obaveznu HRT pretplatu. Pardon, pristojbu.  A 9.5., kad cijeli civilizirani svijet slavi pobjedu, nije bilo praktički ništa na tu temu. Osim da su partizani tih dana “preplavili” Zagreb. Dan žalosti. Sramota, napisao je Beljak.

Beljak je nedavno digao puno prašine svojom izjavom u kojoj je izjednačio Bleiburg i Oluju, da bi ju kasnije obrisao.

– Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja. Obje “akcije” su bile reakcija na prethodne ustaške (iz 41.) i četničke (iz 91.) zločine. Nemojmo imati dvostruke kriterije. Stara je poslovica ona “vea victis”, napisao je na Twitteru, zanemarujući da je Oluja rezultirala s četrdesetak mrtvih civila za čiju se smrt počiniteljima sudilo, dok je Bleiburg rezultirao smrću nekoliko desetaka tisuća civila i prisilno unovačenih vojnika za čiju smrt nikom nikad nije suđeno, niti je ikad Bleiburg osuđen od strane “antifašista” kao što su ubojstva nakon Oluje osuđena od strane Hrvatske, niti je kad bilo priče o “individualizaciji krivnje za zločine kako ne bi bio osuđen čitav narod za zločine u Oluji”. Naravno, za Srbe je Oluja jednako zločin kao i Jasenovac i Aushwitz, a i za Beljaka, dok su Bleiburg i Goli otok “nešto što je tada bilo uobičajeno”.

 

Komentari

Najnovije