Zagreb, 15.01.2020. - 16. sjednica Hrvatskog sabora, započela je aktualnim prijepodnevom. Na fotografiji Krešo Beljak, izjava o tweet-u u vezi udbinih ubojstava. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

BELJAK: “Neću se više kandidirati za gradonačelnika Samobora, ne stignem istovremeno raditi to i biti zastupnik”

Podijeli

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji i objavio da se neće ponovno kandidirati za gradonačelnika Samobora na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine.

Beljak je objasnio da smatra da dvije uloge – ona gradonačelnika i ona zastupnika u saboru – nisu jednostavne i da je vrlo komplicirano obavljati obje funkcije istovremeno.

“Nije fer prema građanima Samobora da ja dio svoje energije usmjeravam prema saboru, a ne sve prema njima i ja se nakon 12 godina više neću kandidirati za gradonačelnika Grada Samobora”, rekao je Beljak u Newsroomu, dodavši da i dalje on kao potencijalni kandidat najbolje stoji, ali da smatra da se gradonačelnička funkcija ne može obavljati doživotno.

“Koliko god HDZ-u ide bolje, toliko Hrvatskoj ide lošije”

Beljak je komentirao i dobar rejting HDZ-a, a osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda koji je odlučio da su gotovo sve mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite u skladu s Ustavom, osim one o zabrani rada trgovina nedjeljom.

“Koliko god HDZ-u ide bolje, toliko Hrvatskoj ide lošije i to je jedna praksa u zadnjih 30 godina. Hrvatska tone, HDZ raste, samo je njima dobro. Podržavam i odluku Ustavnog suda koji je verificirao sve ono što je bilo eventualno upitno jer da nije, nastao bi totalni kaos. U kriznim situacijama mislim da bi i mi iz opozicije trebali određene stvari podržati, a to smo i napravili podržavajući Zakon o obnovi Zagreba iako nije idealan i najbolji. Početak je mandata, kako će se stvari odvijati u budućnosti, vidjet ćemo. To ne znači približavanje nego pokušaj promjene retorike”, kazao je Beljak.

Dodao je i da će kao oporba biti konstruktivni, ali da to ne mijenja njegov stav da je HDZ stranka koja je u posljednjih 30 godina upropastila državu.

Komentari

Najnovije