FaH

BELJAK NAJAVIO OSTAVKU, A KAD SU JE ZATRAŽILI REKAO “KAKO TO UOPĆE MOŽETE TRAŽITI OD MENE!”

Podijeli

Predsjedništvo HSS-a večeras nije održano iako smo se okupili jer nas većina nije podržala dnevni red koji je predložio predsjednik HSS-a Krešimir Beljak. Nas sedam odbilo je verificirati zapisnik s telefonske sjednice Predsjedništva koju je Beljak održao protekli tjedan, a čemu smo se također protivili – rekla je u utorak navečer za Jutarnji list Ana-Marija Petin, članica Predsjedništva HSS-a.

Na večerašnjem sastanku koji je potrajao tri sata, bez da se održala sama sjednica, netko je postavio i pitanje Beljakove potencijalne ostavke.

– Rekli smo mu da njegovu funkciju može preuzeti zamjenik, ali on je burno reagirao, rekavši da ovaj rezultat nije njegova krivica, i kako to uopće možemo tražiti od njega – kaže Petin.

Sedam članova Predsjedništva HSS-a, naime, bilo je, kako doznaje Jutarnji list, protiv Beljakova dnevnog reda, dok je jedan član bio suzdržan, a šest ga je podržalo.

– Otpočetka nismo željeli sudjelovati u telefonskom Predsjedništvu na kojem su raspisani izbori i donesene su izmjene i dopune Statuta, to je potpuno protustatutarno. Stoga tražimo poništenje svih tih odluka, otvaranje novog izbornog procesa koji će se održati uživo, a ne putem telefona ili emaila – kaže Petin, te dodaje da je vrijeme da se stranku predstane voditi autokratski.

– Predsjednik Beljak imao je slobodu i mir u kampanji da odlučuje o svemu, ali sada više nije važan samo on, već spas HSS-a, a o njemu ne odlučuje samo Beljak – rekla je Petin.

Komentari

Najnovije