Četvrtak, 2 travnja, 2020

BAUK najavio kaznenu prijavu zbog krnje s likom Stazića u Imotskom!

Na tradicionalnoj karnevalskoj Bakovoj povorci u nedjelju u Imotskom spaljena je lutka gay para koji drži figuru ‘dijeteta’ na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu, na što je oštro reagirao saborski zastupnik Bojan Glavašević.

»Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi ‘palitelji’ zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji«, napisao je u svojoj objavi na Twitteru Bojan Glavašević.

Manifestacija Bakove svečanosti održava se u organizaciji istoimenog kulturno-umjetničkog društva. U Bakovoj povorci Imoćani se maškaraju u razne likove, didove i babe, vile, zle vještice ili anđele.

No dok paljenje krnje s likovima biskupa, Predsjednice, političara iz HDZ-a nije proizvelo učinak osim pozivanja na to da je na karnevalu sve dozvoljeno, “imotski krnje” utjelovljen u liku lutke gay para s lutkom ‘djeteta’, na kojoj je zalijepljena fotografija SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka, je izazvao opću sablazan

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk je sinoć na Facebooku najavio kako će u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona. Radi se inače o članku koji je vezan za javno poticanje na nasilje i mržnju. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da netko zbog karnevala diže prijavu za “poticanje na mržnju i nasilje”: Toga nije bilo ni u srednjem vijeku, i tada se smjelo izrugivati i crkvu, i kraljeve i careve, na taj jedan dan u godini!

Komentari

Komentari