Subota, 28 ožujka, 2020

Bandić tvrdi da sprema nešto veliko, nakon čega mnogi neće mirno spavati: Znate vi koliko ja debelu knjigu ovdje imam. I to dobro zakopanu

Milan Bandić zaprijetio je da će krajem rujna objaviti imena onih koji su tražili usluge od njega, a zatim ga prozivali za protekcionizam

Uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare ‘Akti gradonačelnika’.

Novinare je zanimalo hoće li se kandidirati za predsjednika, odnosno hoće li na izborima biti jedan ili dva Milana Bandića, s obzirom na to da je u srijedu svoju kandidaturu najavio i redatelj Milan Bandić, prije poznat pod imenom Dario Juričan.

Rekao je da nije čuo za to i da ne želi govoriti o tome jer to smatra gubljenjem vremena, javlja Dnevnik.hr.

Pitali su ga i za dva nova gradska ureda i optužbe oporbe da njima pogoduje koalicijskim partnerima.

‘Neću polagati račune oporbi kako ću osobno posložiti stvari u uredima da bolje funkcioniramo i budemo veći i bolji servis građanima te logistika poduzetnicima. To su moje ovlasti. Ne zapošljavamo nove ljude, dijelimo logičke cjeline da bismo bili još efikasniji, djelotvorniji i transparentniji’, rekao je.

Komentirao je i izmjene GUP-a. Rekao je da su Bandićeve možda bile fontane i Cvjetni prolaz, ali da GUP nije Bandićev.

‘GUP ima određenu proceduru po kojoj vozimo, a nudimo partnerski i normalan odnos. Nemam razloga biti nervozan, ništa posljednjih 19 i pol godina nisam napravio da nije bilo otpora, ali nisam odustao. Hrvatska nema takvih ljudi, da imamo, od zemlje bismo za deset godina napravili Njemačku. Osobno sam nesretan zbog toga, ali što se tiče GUP-a, mirno spavam’, rekao je Bandić i nastavio.

‘Poštujemo proceduru i zakon. Ustavna tužba ide svojim tijekom jer smo mi kažnjeni, jedini grad na kontinentalnoj Hrvatskoj koji mora tražiti tu suglasnost, kršimo Europsku povelju o lokalnoj samoupravi, kršimo masu stvari, a to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje o mom porezu na kampanju od 18,5 milijuna kuna. To je sve nastalo u to vrijeme. Morate to znati. A o tome ću nešto više reći koncem devetog mjeseca, kad sam rekao da ništa više neće biti kao što je bilo. Sad sam vam otkrio dio onog što će biti’, rekao je Bandić.

Dodao je da će tada govoriti o licemjerstvu.

‘Jer Bandić nakon 20 godina, izvršavajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje, treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Nešto ću o tome reći. Neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni. A ja ću mirno spavati. Treba reći Hrvatskoj u lice. I o nekim ljudima poimence što ih ide pa šta koštalo da koštalo. Moraju se jednom baciti karte na stol’, kazao je.

‘Stigmatizirati Bandića da vodi spregu familijarnosti, rodjaštva, da zapošljava po ovom i onom ključu, a dotle od mene traže to isto, a ja to ne radim. Da bi zamaglili po onoj Njegoševoj ‘ne pada snijeg a prekrije brijeg nego da prekrije trag’, e bogami ćemo morati nešto reći na tu temu. Sad sam vas malo iznenadio’, rekao je Bandić.

Nije htio precizirati na koje je ljude mislio. Ponovio je da čeka kraj rujna.

‘Znate vi koliko ja debelu knjigu ovdje imam? I to dobro zakopanu’, rekao je Milan Bandić.

Komentari

Komentari