Utorak, 4 kolovoza, 2020

Bandić najavljuje da će očistiti grad u roku mjesec dana, od travnja jeftiniji odvoz smeća

Zagrebačka Čistoća prije nekoliko dana je objavila novi cjenik odvoza otpada po kojemu bi novi računi mogli biti i veći nego što smo prvotno mislili, no gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio smanjenje troškova odvoza smeća u Zagrebu.

Odgovarajući na pitanje novinarke N1 o zapošljavanju u podružnici Holdinga Čistoći umirovljenog generala Vlade Šindlera zagrebački gradonačelnik najavio je do početka travnja pojeftinjenje odvoza smeća, ali i promjene oko dinamike odvoza papira i plastike.

– Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći da se u našoj odluci koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno, to čini svaki tjedan, to je moja preokupacija i da u roku od mjesec dana očistimo grad.

Osvrnuo se i na kadroviranje u Holdingu.

– Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red onda ću ja to pozdraviti. Inače ne sudjelujem u kadroviranju u podružnicama, o tome brine šefica Holdinga i šefovi podružnica, imaju odriješene ruke. Učinit ću sve da krene od sutra naputak da se papir i plastika odvoze četiri puta mjesečno, odgovorio je jutros Milan Bandić.

– Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu i to je moja preokupacija u naredna dva mejseca. Od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za jednu četvrtinu, najavio je Bandić.

 

Komentari

Komentari