Utorak, 2 lipnja, 2020

BANDIĆ: “Da je Tuđman tako radio danas bi četnici plesali na Trgu bana Jelačića”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji Akti gradonačelnika da će na sutrašnju Gradsku skupštinu uputiti dva prijedloga vezana uz financijsko oslobođenje poduzetnika i obrtnika u vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Prvi prijedlog jest da se poduzetnike i obrtnike u Zagrebu oslobodi plaćanja najma prostora i terasa, dok je drugi da se oslobodi plaćanja 35 posto komunalnih naknada.

Ujedno, Bandić je od Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražio da počnu donositi konkretne mjere, a ne naputke kazavši da je Franjo Tuđman donosio naputke 1995. godine onda bi četnici plesali na Trgu bana Josipa Jelačića.

Međutim, Bandić je najavio da sa socijalnim partnerima kreće u pregovore oko smanjenju plaća, ali da to prvo mora ispregovarati sa sindikatima.

– Moramo negdje uzeti kako bi nekome dali. Ako legne Zagreb, legnut će i Hrvatska – rekao je Bandić.

Na pitanje da pojasni smanjivanje plaća, Bandić je malo izgubio kompas.

– Ili sam ja glup ili vi mene ne razumijete – poručio je novinarki.

– Ne mogu govoriti o nečemu što nisam usuglasio s partnerima. Za smanjenje plaća moram dobiti blagoslov.

Ponovno se okomio na Vladu i mjere koje su donesene.

– Preporuke i napuci… To mi tako ide na jetra. Odluke volim! Jedini pravi državnik kojeg smo imali u ovoj zemlji je dr. Franjo Tuđman. Donio je odluku zajedno s Amerikancima da krenu Bljesak i Oluja.

Komentari

Komentari