Subota, prosinac 7, 2019

B.a.B.e. i Sarnavka nisu htjeli pomoći majkama koje su im se obračale za pomoć!

Sada im se nude jer im trebaju žrtve kako bi se u javnosti opravdala potreba verificiranja Istanbulske konvencije!

‘Rada i Sarnavka kroz svoje udruge za naricanje koštaju državu, oko 50.000.000 kn godišnje. Za isti iznos se može u 5 najvećih gradova otvoriti 5 centra za žrtve u kojima će raditi isključivo stručnjaci, od psihologa pa do svega što treba tim žrtvama, istovremeno bi se te žrtve moglo i fizički zaštiti time što bi policija čuvala te objekte, a Rada I Srnavka bi skupa sa svitom stručnjakinja za izmišljene znanosti za koje ne postoji nikakva potražnja na tržištu rada, mogle početi raditi nešto društveno produktivno’

Danijela Maksimović je jedna od žrtava kojoj sada Sarvanka i B.a.B.e. nude pomoć, a kojoj su Centar za socijanu skrb Sisak, sisački suci i Poliklinika za zaštitu djece dr. Buljan Flander, doslovno oteli dvoje malodobne djece davši skrbništvo nasilnom i opasnom ocu. Danijela, za razliku od ostale dvije sugovornice i žrtve obiteljskog nasilja, nije htjela kriti identitet nego je hrabro stala pred kamere RTL-a. Što je između ostalog kazala?

”Taj dan sam mislila da nikada neću izaći iz kuće jer je govorio da će nas ubiti. Prvo obiteljsko nasilje bilo je pravo nasilje i prijavljeno jer je moj bivši suprug prijetio oružjem. Tada sam uspjela pobjeći, prijaviti ga. Jedan ga je sudac proglasio krivim , drugi oslobodio svega, a na kraju je taj isti sudac završio u aferi zbog primanja mita. Obračala sam se brojim udrugam, među njima i udruzi B.a.B.e. Uvijek bi dobila isti odgovor, konzultirajte se s vašim odvjetnikom, to vam je najbolje, čekajte, nemojte nagliti… Pisala sam ministarstvu, pravobraniteljici, medijima, ali nitko nije reagirao.”

Sad je Sarnavka zove jer joj trebaju prave žrtve koje će B.a.B.e. ‘opet’ zaštititi. Akcija-reakcija-rješenje!

Kuća ljudskih prava Zagreb mreža je organizacija civilnog društva iz hrvatske metropole. Osnovali su je B.a.B.e, Centar za mirovne studije, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću te među ostalima i Građanski odbor za ljudska prava. Sve spomenute organizacije dijele isti krov nad glavom, i to na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Donatori B.a.B.e., kojima upravlja Sanja Sarnavka su: Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Uz to, njihovi donatori su i razna ministarstva poput Ministarstva zdravstva, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva vanjskih poslova, ali i Ministarstva branitelja. Donatori B.a.B.a. su također Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, ali i Privredna banka Zagreb. Dio donacija dobivaju od Europske komisije, a kao donatora ističu i vinkovački Crveni križ. Njihovo djelovanje podupiru Open Society Institute, Vindija, GMF, Jadransko osiguranje, Co-Operating Netherlands foundation for Centrel and Eastern Europe, The Balkan trust for Democracy, HBOR, The Aire Centre, Iom-Oim, HEP te Global fund for Women.

Centrom za mirovne studije smještenim na istoj adresi upravlja Sandra Benčić, koji se na isti način financiraju. Svima im je zajedničko da, ako nisi s njima, protiv si njih. A bit cijele priče i njihove ‘pomoći’ je veliki novac koji primaju, praktički za ništa, slično kao i ”naši” zastupnici koji primaju plaću, a ne moraju dolaziti na posao.

Sandra Benčić je puno puta u javnosti osporavala rezultate referenduma o braku kad je dvotrećinski dio građana zaštitio brak kao zajednicu žene i muškarca. U nedavnoj debati sa predsjednicom Udruge ‘U ime obitelji’ Željkom Markić, rekla je da će do ratifikacije Istanbulske konvencije doći jer je podržava 60% glasača HDZ-a, 70 % glasača Mosta i Živog zida te 90 % glasača SDP-a”.

A mi ćemo samo dodati da je anketu na 600 ispitanika radio Ipsos Puls koji svojim anketama godinama vara hrvatske građane, a financiraju ga HDZ i SDP!

Željka Markić joj je odgovorila: “Bit cijele priče je da 31,9 % ljudi potpuno podržava ratifikaciju. Imamo tri sporna elementa koji su glavni. Nije sporan koncept roda, već njegova interpretacija na sve zakone i nametanje. Rod i spol su dvije datosti. Zatim, način na koji će Hrvatska morati izdvajati financije ženama i djeci koje su žrtve nasilja. Mi smo u više navrata tražili podatke gdje su završili deseci milijuna kuna koji su se dosad trošili na žrtve obiteljskog nasilja i koliko je tih žrtava tražilo skloništa za zlostavljane i u njima boravilo”.

Naravno, odmah, k’o oparena, kada ih se upita ‘gdje su pare’, reagirala je Benčićka u svom prepoznativom stilu – vrijeđanju i omalovažavanju:

“Ja se dvadeset godina bavim nasiljem nad ženama. Vi nikad niste dali nijedan savjet ženama. Vi ne možete uopće imati jednako legitimnu poziciju kao žene iz Autonomne ženske kuće i udruge B.a.B.e. Ne možete vi nama pričati o nasilju nad ženama ako se time bavite godinu i pol. Gospođo Markić, nitko vam više ne vjeruje, nemate legitimitet”.

A kako ona, Rada, Sarvanka…imaju legimitet i kako uspješno štite žene od nasilja i bore se ta ljudska prava, i to punih 20 godina, svi dobro znamo, a najslikovitije nam je u RTL prilogu o nasilju nad ženama objasnila, na početku priče, Danijela Maksimović.
Snimka: https://www.facebook.com/vanessagosta/videos/10155577229245028/

Nije zgorega prisjetiti se na koji način Sanja Sarnavka pomaže ženama u nevolji:

Jan 13, 2017 – Peternel je to komentirao ovako: “Kad je nasilnik šakom u glavu pogodio gospođu Ružicu Ćavar usred grada i oborio je na pod, Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e. je izjavila: „Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica.

A još bolje je citirati komentar Pašk Kačinarija koji dodatno pojašnjava kako rade i koliko koštaju porezne obveznike ove tzv. udruge za zaštitu žena od nasilja i boraca za ljudska prava:

”Rada i Sarnavka kroz svoje udruge za naricanje koštaju državu, oko 50.000.000 kn godišnje. Za isti iznos se može u 5 najvećih gradova otvoriti 5 centra za žrtve u kojima će raditi isključivo stručnjaci, od psihologa pa do svega što treba tim žrtvama, istovremeno bi se te žrtve moglo i fizički zaštiti time što bi policija čuvala te objekte, a Rada i Sarnavka bi skupa sa svitom stručnjakinja za izmišljene znanosti za koje ne postoji nikakva potražnja na tržištu rada, mogle početi raditi nešto društveno produktivno.

Istovremeno bi se trebalo poraditi na zakonu koji u takvom slučaju garantira brigu države nad takvim pojedincima pa se osobi koja je pogođena nasiljem uz zaštitu pruža pravna i financijska pomoć, opravdava izostanak s posla, a poslodavcu se pruža mogućnost da ga država oslobodi obveza prema državi za vrijeme trajanja postupka. IK je apsolutno seksisticki dokument koji nema nikakve veze sa zaštitom žena i predstavlja apsolutno NASILJE nad zdravim razumom, logikom, medicinom, znanstvenom zajednicom”.

 

Važno je dodati da su medijske presstitutke fokus usmjerili u prebrojavanju ‘primitivne manjine’, kako je novinar Indexa nazvao 20-tak i više tisuća prosvjednika protiv I.K. Policija je tvrdila čak 50 tisuća, pa je povukla svoje priopćenje!? 

 

Potpuno nam je jasno da Istanbulska konvencija neće osigurati dodatnu pomoć zlostavljanim ženama, žrtvama nasilja. Ona na mala vrata, skrivajući se iza žrtava zlostavljanja, u hrvatske zakone, u naše obrazovanje, u sportska društva, u kulturu, u vjerske zajednice, uvodi rodnu ideologiju. Ratifikacijom konvencije hrvatska država, kroz Članak 8. preuzima zakonsku obvezu financirati udruge i aktiviste koji godinama primaju novac iz proračuna za zaštitu žena i ljudskih prava, a onda u plaćenom radnom vremenu djeluju kao parapolitičke organizacije.Što su i radile cijelo ovo vrijeme.

Financiralo ih se da pomažu pretučenim ženama, a one su organiziraju prosvjede protiv ministra kulture ili branitelja. Dobivale su novac iz proračuna da štite silovane žene, a one su krivotvore istinu o Domovinskom ratu. Dobivale su novac da štite prestrašenu djecu, a one su javnim novcem organizirale kampanju protiv referenduma o braku ili prosvjedovale protiv katoličke crkve.

Naravno da se i mi pridružujemo prosvjedu protiv potpisivanja Istanbulske konvencije

Jer ne želimo da porezni obveznici odvajaju godišnje milijardu kuna za financiranje aktivnosti koje nemaju veze sa zaštitom žena i djece. Ne želimo da se poreznim novcem financiraju žene koje se predstavljaju kao zaštitnice žena, a istovremeno vrijeđaju, omalovažavaju i etiketiraju sve žene koje misle drugačije od njih. Ne želimo da GREVIO koji promovira rodnu ideologiju ima ovlasti uplitati se u hrvatsku politiku, financije i pravosuđe. Javni novac treba dolaziti do žrtava nasilja pružajući im konkretnu pomoć.

Autor: istinomprotivlazi

Komentari

Komentari