Četvrtak, 28 svibnja, 2020

AUSTRIJA Državljanin BiH pokušao “upasti” u Sigurnu kuću gdje su se sklonili njegova supruga i dijete

U subotu ujutro događala se prava drama u “Sigurnoj kući” u austrijskom Wolfsbergu. Malo iza 8 sati, u objekt u kojem su smještene žene i djeca – žrtve obiteljskog nasilja – pokušao je upasti 28-godišnji državljanin BiH.

Policija pretpostavlja da je državljanin BiH želio stupiti u kontakt sa svojom obitelji: 35-godišnjom suprugom i djetetom (oboje austrijski državljani) koji su tamo pronašli utočište, prenosi Radiosarajevo.

Osoblje Sigurne kuće zaustavilo je bh. državljanina koji je bio pod jakim utjecajem alkohola, izvijestila je policija Koruške.

Međutim, to nije zaustavilo 28-godišnjaka koji živi u Villachu, on je potom pokušao preći preko četiri metra visoke ograde na imanju Sigurne kuće.

Čuvari su pozvali policiju, ali dolazak patrole nije smirio nasilnika. Dok je visio na ogradi državljanin BiH je razbijao fasadu, a pružio je fizički otpor i “prijetio da će pobiti” policajce koji su ga fizički svladali.

Na kraju su policajci uz pomoć tzv. paprenog spreja uspjeli staviti lisice na ruke državljaninu BiH. Nitko od policajaca nije ozlijeđen u incidentu./HMS/

Komentari

Komentari