Audio poruka o karanteni je apsolutna dezinformacija

Podijeli

Hrvatski Crveni križ nije održao nikakav sastanak na kojemu se razgovaralo o karantenama niti HCK donosi odluke o karantenama, poručili su.

Mnoge je uznemirio audio zapis muškarca koji najavljuje apsolutnu karantenu, a koji je tijekom dana stizao na mobilne uređaje. Iz Crvenog križa putem Facebooka odlučno su demantirali tvrdnje iz audio poruke.

“Audio poruka muškarca koji govori o sastanku s Crvenim križem i apsolutnoj karanteni koja se širi WhatsAppom, Viberom i drugim kanalima, APSOLUTNA JE DEZINFORMACIJA. Hrvatski Crveni križ nije održao nikakav sastanak na kojemu se razgovaralo o karantenama niti HCK donosi odluke o karantenama. Svako širenje dezinformacija u ovako osjetljivom trenutku smatramo zlonamjernim. Kao i sve ostale službe, sve informacije koje imamo, pravodobno dijelimo s javnošću. #BudimoOdgovorni i u digitalnom svijetu!”, poručili su iz Crvenog križa.

“Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama, i danas je bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža. S takvima ćemo se obračunati, uhvatit ćemo ih”, rekao je na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POLICAJAC UZNEMIRIO GRAĐANE: Na megafonu upozoravao, ”PONAVLJAM NASTUPA KARANTENA”
>>> TALIJANSKA KATASTROFA JE POČELA OVDJE: Sa epicentrom epidemije povezuje se i jedan Hrvat
>>> OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBA KOJE IMAJU KORONAVIRUS: Pažljivo poslušajte
>>> VRATITE SE DOK NIJE KASNO: MVEP poziva Hrvate u inozemstvu da se što prije vrate
Komentari

Najnovije