Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

OPTUŽEN ZA RATNI ZLOČIN: Atif Dudaković smješten u bolnicu

Bivši zapovjednik Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković je smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je to za Klix.ba njegov odvjetnik Asim Crnalić.

“Atif Dudaković je trenutno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći u njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je odvjetnik Crnalić.

Podsjetimo, Atif Dudaković je uhićen 27. travnja u svom stanu u Bihaću zbog sumnje u počinjenja ratnih zločina, a koji se odnose na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti tijekom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionalnosti i pripadnika tzv. AP Zapadna Bosna tijekom 1994. godine.

Osim Dudakovića slobode je bilo lišeno i 13 pripadnika Petog korpusa Armije RbiH, a koji su se sumnjičili za krivična djela zločina protiv čovječnosti.

Sud BiH je donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode i odredio im je mjere zabrane u kojima im se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima tiskanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim krivičnim postupkom./HMS/

Komentari

Komentari