Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

APEL DAVORU STIERU: Sudjelujete na sjednici Predsjedništva HDZ-a, obranite demokršćanske vrijednosti

Točno na dan žena premijer Andrej Plenković je najavio ratifikaciju Istanbulske konvencije nakon čega je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić potvrdio da će se o prijedlogu premijera raspravljati na stranačkim tijelima. Prva rasprava održati će se na sjednici predsjedništva čijeg je član istaknuti zastupnik HDZa i politički tajnik Davor Ivo Stier koji je u javnosti poznat kao zagovornik tradicionalnih i demokršćanska vrijednosti.

Upravo zbog toga saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović napisao je otvoreno pismo svom kolegi Stieru koje prenosimo u cijelosti.

>>> PODRŽAVATE ISTANBULSKU KONVENCIJU? Više nećete, pročitajte što je neprihvatljivo

[Otvoreno pismo zastupniku Davoru Ivi Stieru]

Uvaženi kolega Stier!

Kao član Hrasta sam kao i Vi izabran u Hrvatski sabor na listi HDZ-a u čijim programskim osnovama stoji da je demokršćanska stranka, što je i kroz samu kampanju isticano nebrojeno mnogo puta. Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi.

Kao što Vam je zasigurno poznato u ponedjeljak 12. ožujka u 17 sati održava se sjednica Predsjedništva te Nacionalnog vijeća HDZ-a.

S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a smatram da je zbog važnosti trenutka odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna Vaša nazočnost na navedenoj sjednici. Naime, upravo ste Vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova.

Vaš boravak u Argentini je u usporedbi s važnosti političkog trenutka u Hrvatskoj zanemariv. Stoga Vas molim da ovaj poziv shvatite ozbiljno te sudjelujete na sjednici Predsjedništva kako biste branili vrijednosti koje dijelimo.

S poštovanjem,

Hrvoje Zekanović

[Otvoreno pismo zastupniku Davoru Ivi Stieru]

Uvaženi kolega Stier!

Kao član Hrasta sam kao i Vi izabran u Hrvatski…

Posted by Hrvoje Zekanović on 11. ožujka 2018

Komentari

Komentari