Anušić: Culej nije smio reći da neće glasati za Grabar-Kitarović

Podijeli

Voditelj izborne kampanje Kolinde Grabar-Kitarović i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u javljanju iz Vukovara za N1 Newsroom komentirao je završetak predsjedničke kampanje.

“Kampanja je pri kraju, zadovoljni smo. Ono što smo imali u cilju smo odradili, i kada je riječ o programu, završnom skupu, potpisima, svim skupovima po Hrvatskoj. Predsjednica je već pet godina na toj poziciji, a i prije toga je imala bogato političko iskustvo. Svi smo se uklopili u naš plan i odradili smo sve što smo mislili. Nedjelju čekamo mirne savjesti i duše”, rekao je Ivan Anušić.

Kada je u pitanju predizborni skup u Osijeku, za koji se komentiralo kako su predsjedničin govor i gestikulacija bili čudni, Anušić kaže kako se na njemu ništa posebno nije dogodilo.

“Ništa posebno nije bilo – emocije i umor. Kada osoba ustaje u 6 i radi do 20 sati navečer danima, to uzima svoj danak. Ona je jednostavno na tom skupu došla s rezervama snage i emocija. Dio govora je čitala, dio je rekla ono što je mislila da treba reći. Ovo su izuzetno iscrpljujuće situacije, ova je kampanja vrlo aktivna i progresivna”, kazao je Anušić.

Opovrgnuo je tvrdnju da predsjednica u kampanji izbjegava davati intervjue.

“Dala je niz intervjua i televizijama i radijima, tiskovinama i portalima. Svaki njen skup je intervju. U kampanji je ključno koje se poruke šalju na skupovima i što je predstavljeno u programu. Nije bila taktika ne ići u medije, vrijeme je utjecalo na to, odnosno nedostatak vremena. Danas smo pokušali odraditi gostovanje na lokalnoj televiziji, ali smo puno toga morali pomaknuti da bi se to izvelo”, rekao je Anušić.

Ivan Penava rekao je na skupu u Zagrebu da se glasa za predsjednicu, a ne za one koji su im ideološki možda bliskiji.

“Simpatizeri, glasači HDZ-a i oni demokršćanski nastrojeni nisu imali dilemu za koga glasati, ali normalno je da netko odabere i Škoru. U Ciboni je jučer na skupu bilo članova HDZ-a iz cijele zemlje. Svi su dali nedvosmislene poruke, nije došlo do raslojavanja. Ne može se 220.000 članova držati na okupu i reći im za koga da glasaju”, rekao je Anušić, ali dodao i da Stevo Culej nije smio reći da neće glasati za Grabar- Kitarović, nego za Škoru.

“On je time naškodio najviše svom kredibilitetu, a ako u prvom krugu bude glasao za Škoru, u drugom će glasati za Kolindu Grabar Kitarović”, rekao je Anušić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> U SRBIJI razbili auto vukovarskih registracija, Srbi oduševljeni, “Ustaška zastavica se vidi kroz razbijenu šoferku!”
>>> VIDEO/ ZASTRAŠUJUĆA PORUKA DŽIHADISTA KOJI SE IZ SIRIJE VRATIO U BiH: Ustajte muslimani, pobijte kršćane! Ako ne snajperom, onda nožem!
>>> I Srbijanke se uključile u kampanju protiv Škore: Pišek poručila što misli o njemu, Vučić joj je OK
>>> Srbijanska turbofolk pjevačica Lepa Brena oglasila se o porukama iz Hrvatske
Komentari

Najnovije