Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

‘Antifašisti’ u Mostaru ‘oboružani’ jugoslavenskim zastavama, Titovim slikama i zvijezdom petokrakom napadnuti od strane jednog dijela navijača?

Podijeli

Oboružani zastavama i znakovljem propale komunističke Jugoslavije u Mostaru su ”antifašisti” proslavili tzv. “dan oslobođenja” tog grada.

Naime, navodno je manja grupa navijača danas u Mostaru bakljama, kamenjem i bocama gađala grupu ”antifašista”, koji su nosili, između ostaloga, već spomenute ”rekvizite”, zastave i majice sa znakovljem komunističke Jugoslavije, isto ono znakovlje pod kojim je počinjen genocid u Vukovaru. Podsjetimo, veliki broj Hecegovaca branio je Vukovar, a i heroj obrane Vukova legendarni Blago Zadro, bio je porijeklom iz Hercegovine. Navodno su navijači gađali okupljenu grupu ”antifašista’ koji su se okupili na Partizanskom groblju.

Podsjetimo, dvije tisuće ”antifašističkih” udruženja iz Bosne i Hercegovine i takozvane regije izlazilo je s Partizanskog groblja kada su prema njima poletjele staklene boce i baklje. Navijači, koji su navodno napali ”antifašiste”, skandirali su razne parole, a oštećeno je i nekoliko autobusa kojima su stigli članovi ”antifašističkih” udruženja.

Policija je brzom intervencijom spriječila nerede te su navijači rastjerani i sve se smirilo.

Naime, članovi tzv. antifašističkih udruženja iz Bosne i Hercegovine te takozvane regije, kako ovaj dio Europe, koji je proizašao iz raspada komunističke Jugoslavije, iz tko zna kojih razloga nazivaju ”hrvatski mediji”, okupili su se u Mostaru na centralnoj svečanosti manifestacije Dana antifašizma, pritom su znakovljem provocirali Mostarce, koji su itekako na svojim leđima osjetili velikosrpsku agresiju na Bosnu i Hercegovinu te prije toga na Hrvatsku. Naime, jedan dio agresije na RH od strane Miloševićeve Jugoslavije te JNA došao je s prostora BiH, prenosi narod.hr

Bilo je planirano da povorka sa sudionicima manifestacije propješači dionicu od Musale do Partizanskog groblja, međutim, policija je ipak odlučila da se sudionici prebace autobusima do mjesta održavanja središnjeg programa.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KOLINDINI POSLJEDNJI POTEZI: Odlikovati će dvoje starih partizana
>>> Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine: Evo što to znači za Dinamo
>>> HRVATI ĆE SE MORATI VRAĆATI IZ IRSKE? ‘Poljaci su se već počeli vraćati, otići će i Hrvati’
>>> TRAGEDIJA Mladi konobar koji je studirao u Rijeci pronađen mrtav
>>> Djelovanje bijelog luka za koje vjerojatno još niste čuli
Komentari

Najnovije