Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Amerikanac otkriva: Da, vi u Europi imate bolju hranu, a evo i zašto

Zašto Europljani misle da je njihova hrana superiorna u odnosu na američku, pitanje je koje je postavljeno na društvenoj mreži Quora. Zanimljiv odgovor, koji je pročitan 75 tisuća puta, dao je Bruce Epstein, rođeni Amerikanac, koji je živio 20 godina u Europi.

– Dvadeset sam godina živio na vanjskom dijelu predgrađa jednog velikog europskog grada, a sada živim u predgrađu jednog velikog američkoga grada. Pa idemo rasvijetliti te razlike.

Na prste jedne ruke (i pritom bi mi svi prsti ostali) mogu izbrojati sva loša iskustva restorana koja sam doživio u Europi, uključujući lance restorana i restorane brze prehrane. S druge strane, samo u zadnje tri godine, koliko sam u SAD-u, imam listu s više od deset restorana u koje nema šanse da opet odem – piše Epstein.

– Dok smo živjeli u Europi, imali smo blizu kuće jednu genijalnu pekaru. U SAD-u toga nema, morali smo kupiti pekač kruha jer nigdje u blizini (i pritom mislim na vožnju automobilom od nekoliko kilometara) nismo mogli pronaći ništa slično. Otkrili smo, međutim, dva organska brenda koja rade sjajan kruh, no cijena je astronomska – nastavlja Amerikanac. Dodaje kako u Europi nisu morali birati između cijene i svježine proizvoda, prenosi večernji list

– Sada, međutim, moramo plaćati ogromne iznose za kvalitetnu hranu koja dolazi u naše lokalne dućane. Živim, naime, u području gdje se ne uzgaja puno hrane, pa su troškovi transporta veliki, no i u Europi je bio sličan slučaj s transportom, pa cijene nisu bile tako napuhane – kaže te dodaje kako smatra da je situacija ipak nešto bolja u Kaliforniji ili Floridi.

– Tipična američka prehrana sastoji se od puno više soli, šećera, ugljikohidrata i masti u odnosu na onu europsku. Europljani jedu procesuirani, gotovu i smrznutu hranu samo ako to baš moraju, nije im to svakodnevica kao ljudima u SAD-u – kaže Amerikanac, dodajući kako je u SAD-u kvantiteta bitnija od kvalitete.

Mnogi su se korisnici složili s njime te dodali svoja iskustva, koja se uglavnom podudaraju.

– Moje je mišljenje kako mnogi Amerikanci zapravo niti ne znaju kakav bi hrana trebala imati okus, pa niti ne znaju što da zapravo traže – napisao je jedan korisnik. Mnogi su istaknuli i kako Amerikanci ne znaju kako prava kava treba izgledati, dok se, primjerice, u Italiji ona može popiti doslovce na svakome koraku.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZBOGOM, VUČIĆU: ‘Povlačim se iz politike… Čovjek mora znati kada je vrijeme’
>>> SLOVENSKI POLICAJAC UPUCAO MIGRANTA? Mediji pišu da je Iračanin nožem ranio taksista pa krenuo prema policiji
>>> Radnik iz BiH poginuo u Austriji
>>> DRAMATIČAN APEL BRANIMIRA BUNJCA “Supruga me ostavila, a bio sam spreman poginuti za nju”
Komentari

Komentari