Zagreb, 16.10.2021. -IPredsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je na konferenciji "2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva". Tom će prigodom s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković uručiti odluke i Ugovore iz mjera Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a obići će i izložbene stolove s poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.. Na fotografiji Marija Vučković, Andrej Plenković. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

A SMETA IM ORBAN? Na Hvaru će se snimati srpska serija “JUGOSLAVENKA”

Podijeli

U vrijeme kad se cijeli svijet bori protiv kolonijalnog naslijeđa, nerijetko uz pretjerivanja, Hrvati svoje bivše kolonizatore objeručke prihvaćaju. Naime, na Hvaru će se nakon ublažavanja epidemioloških mjera snimati srpska serija Jugoslovenka, potvrdio je redatelj Roman Majetić.

“Snimanje počinje 1. srpnja i traje do 5. kolovoza. Snimat ćemo u selima iznad Jelse (Pitve, Humac, Vrisnik…), kao i na brojnim ostalim lokacijama na otoku. Nema smisla da vam govorim o prirodnim ljepotama Hvara, o mogućnostima koje taj otok ima za filmska snimanja, ne samo ovog projekta nego bilo kojeg filma ili serije čija je priča smještena na Mediteran. Nažalost, većina takvih produkcija odlučuje se za Grčku, zbog vrlo jednostavnog razloga: neusporedivo je jeftinija. Iskreno, to je bio i moj prvotni plan i, kako se kaže, u svakom zlu neko dobro, ova situacija s virusom bila je presudna da promijenimo planove. U trenutku kad su prognoze za ovogodišnju turističku sezonu krajnje pesimistične, mislim da naš dolazak na Hvar može biti od velike koristi, u smislu promocije turizma, ali i mogućnosti razvoja filmske industrije, privlačenja stranih produkcija. To su prepoznali i ljudi na Hvaru, u turizmu i lokalnim vlastima”, rekao je Majetić za Slobodnu Dalmaciju.

Otkrio je da će produkcija na Hvar dovesti ukupno stotinjak ljudi, glumaca i filmske ekipe, koji će tamo provesti pet tjedana.

Planira se snimiti ukupno 140 epizoda koje će se u listopadu početi emitirati na srpskoj televiziji Pink, a prvi će se kadrovi snimati na Hvaru.

U projektu će uz srpske glumce (Ivanu Dudić, Mihajla Jovanovića, Lepomira Ivkovića i Miodraga Milovanova) sudjelovati i hrvatski glumac Petar Ćiritović.

Za sad nije poznato hoće li Hrvatska sudjelovati i u financiraju preko HAVC-a, kao što je bio slučaj s filmom “Otok ljubavi” Jasmile Žbanić kojeg su nadležni u BIH odbili financirati zbog promoviranja pedofilije, pa je cijela ekipa ljeto provela snimajući u Istri o trošku Hrvatske.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> I HOS-OVCI OSUDILI transparent navijača, DAMIR MARKUŠ: “BORILI SMO SE PROTIV ONIH KOJI SU TO RADILI”
>>> ČAČIĆ SHOW: “BERNARDIĆ NEMA POJMA O NIČEM, NIJE IMAO NI MILANOVIĆ, A ŠKORO JE FILOFAŠIST JER PODRŽAVA ZDS”
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> ‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?
Komentari

Najnovije