Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

Na dan izborne šutnje zakazan sastanak u središnjici HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković za subotu ujutro samo 24 sata prije otvaranja birališta za izbore za Europski parlament sazvali su sastanak u središnjici stranke na kojem se trebaju pojaviti svi viđeniji zagrebački HDZ-ovci.

 Iako u pozivu za sastanak nije naveden nikakav dnevni red, tema će naravno biti europski izbori, a neslužbeno se može čuti od članova na terenu da je mogući razlog sazivanja sastanka na dan izborne šutnje bojazan stranačkog vodstva da će dio članstva bojkotirati izbore, odnosno da ili neće izaći na birališta ili će zaokružiti neku drugu opciju, piše Novi list.

S druge strane iz vodstva stranke neslužbeno se mogla dobiti informacija da se radi o rutinskom sastanku na kojem će se odraditi zadnje konzultacije vezano za izbore za Europski parlament.

“Apsolutnu su pogrešne bilo kakve interpretacije da se radi o sastanku na kojem će vodstvo stranke prijetiti vodstvu zagrebačke organizacije sankcijama ako se na izborima ne ispune nekakve kvote. Na sastanku će se analizirati dosadašnji tijek kampanje i kako bi se članstvo što bolje angažiralo na sam dan izbora”, moglo se čuti jučer u HDZ-u.

Međutim, kako se može neslužbeno čuti od članova zagrebačkog HDZ-a koji su već godinama aktivni u stranci, ovo je prvi put da se održava ovakav sastanak samo dan prije izbora. Dosad su se takvi sastanci održavali tijekom izborne kampanje, ali baš nikada na dan izborne šutnje i samo 24 sata prije otvaranja birališta.

Na sastanak su pozvani svi članovi Gradskog odbora HDZ-a, predsjednici svih 19 područnih organizacija HDZ-a po zagrebačkim gradskim četvrtima, predsjednici temeljnih ogranaka, članovi izbornog stožera HDZ-a Grada Zagreba, voditelji stranačkih izbornih stožera po gradskim četvrtima, te predsjednici zajednica Gradskog odbora HDZ-a.

Komentari

Komentari