Petak, 21 veljače, 2020

90 DANA ZATVORA: Policija zbog ove majice uhitila 20-godišnjak

Policijska uprava koprivničko-križevačka javlja kako je u Ulici Stiska zatečen 20-godišnjak koji je na sebi imao majicu s oslikanim listovima marihuane, piše epodravina. Protiv osumnjičenika podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu jer je mladić na taj način, kako stoji u izvješću, promovirao marihuanu.

Inače, Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, među ostalim, “zabranjuje se svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranjem slikom, crtežom” i drugim načinom.

– Pod promidžbom u smislu ovoga Zakona smatra se izlaganje koje je dostupno drugim osobama na vidljivim pozicijama i na prodajnim mjestima, isticanje i prikazivanje naziva, znakova i drugih vizualnih karakteristika droge i nove psihoaktivne tvari – stoji u Članku 4. spomenuta Zakona. Također je zabranjeno svako oglašavanje koje, na bilo koji način, potiče izradu, promet, posjedovanje, uporabu i promet droga.

”Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 20.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 90 dana.” stoji u zakonu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> PISMO ZADARSKOG POLICAJCA ĆE VAS RASPLAKATI: Što da je vaše dijete, ne daj Bože, silovano?
>>> UGLEDNI PSIHIJATAR OBRUŠIO SE NA VELJAČU: Raskrinkani su njezini stvarni motivi! Slučaj iz Zadra sve otkrio
>>> Obitelj i majka su je se odrekli jer je branila Hrvatsku, no ona bi to učinila ponovo: Bojana je pravoslavka koja je branila Hrvatsku
>>> CRKO MARŠAL! 20 viceva o Titu zbog kojih se išlo u zatvor
Komentari

Komentari