Subota, 24 listopada, 2020

213 NOVOZARAŽENIH I PET SMRTNIH SLUČAJEVA, evo kakvo je stanje po županijama

U posljednja 24 sata zabilježeno je 213 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1256.

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.

Preminulo je 5 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 16593 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 280 preminulo. Ukupno se oporavilo 15057 osoba, od toga 110 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8155 osoba.

Do danas su ukupno testirane 307 084 osobe, od toga 6592 u posljednja 24 sata.

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je sedam je novih pozitivnih osoba na covid-19 (dvije iz Vinkovaca te po jedna iz Vukovara, Županje, Drenovaca, Berka i Nijemaca). Preminulih nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba u toj županiji je 826, od kojih su 722 osobe izliječene, a ukupno je 17 preminulih, objavio je županijski stožer.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Konavala te jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području županije. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na covid-19 (1944. godište), priopćio je županijski stožer.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 685 obrađenih testova danas su 42 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 17, Sinja 7, Imotskog 1, Solina 6, Trilja 3, Hvara 1, Dugopolja 1, Jelse 1, Klisa 1, Prološca 2, Segeta 1 i Šolte 1 osoba.

Od 42 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 30 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 864 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 37 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Primorsko-goranskoj županiji 11 je novozaraženih osoba. Sve su osobe kontakti prethodno zaraženih osoba.

Iz doma u Delnicama su, nažalost, umrle tri zaražene osobe, dvije u bolnici, a jedna u domu koja nije imala simptome i bolovala je od leukemije. Tri su osobe iz Doma u Delnicama noćas prebačene u KBC Rijeka. Sada je u domu 49 zaraženih osoba i 13 u bolnici.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 350 uzoraka, od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Po tri novopozitivne osobe su sa šireg područja gradova Osijeka i Đakova te po jedna iz Strizivojne i Čepina.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i dalje se nalazi 21 oboljela osoba, a od danas su tri osobe na respiratoru, jedna manje nego jučer.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 32 nova kontakta ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 552 osobe.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 185 uzoraka briseva na COVID-19 (88 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su 2 pozitivna, epidemiološka obrada je u tijeku.

Trenutno je 9 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 76 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19.

Jedna osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne s područja općine Topusko, u visokoj je životnoj dobi s prisutnim komorbiditetima te se nalazi na bolničkom liječenju u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić u Sisku, dok je druga osoba s područja grada Popovače i epidemiološka obrada je u tijeku, priopćio je županijski stožer.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2. Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju je pet osoba, a u ovom trenutku na području županije je 18 aktivnih slučajeva bolesti covid-19. U samoizolaciji se nalazi 109 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 220 slučajeva bolesti covid-19, objavio je županijski stožer.

Komentari

Komentari