Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Moguća suradnja Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića?

Podijeli

Bivši čelnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović komentirao je u četvrtak za Direktno osnivanje nove političke platforme pod imenom “Blok za Hrvatsku” čije će predstavljanje biti u subotu u Zagrebu. Dan kasnije, komentar je dala njegovu donedavna blisku suradnicu Brunu Esih, predsjednicu Neovisnih za Hrvatsku, koja je prokomentirala za spomenuti portal o čemu se ovdje zapravo radi i postoji li mogućnost ponovne suradnje u budućnosti.

Konačni raskol Neovisnih za Hrvatsku još početkom rujna pokrenuo je dvije struje. Bruna Esih ostala je na vrhu te stranke, dok je Zlatko Hasanbegović odlučio krenuti s novim pokretom i novim političkim idejama. Dva mjeseca poslije Hasanbegović je krenuo u svoju novu političku akciju.

“Blok za Hrvatsku” kako će se zvati novi pokret Zlatka Hasanbegovića službeno će biti predstavljen u subotu u Zagrebu, a naglasio je kako se radi o političkoj platformi u novom obliku, ali sa starim idejama. Glavna ideja bit će usmjerena na suverenističko-nacionalističku i slobodarsku platformu.

“Cilj je predano raditi na uspostavi i postizanju sporazuma o predizbornoj suradnji široke suverenističko-nacionalističke i slobodarske platforme bez koje neće biti moguće sastaviti buduću vladu”, naglasio je Hasanbegović.

O svemu tome, Bruna Esih bila je izrazito kratka i suzdržana.

“Bez obzira na mučnu povijest bolesti, ne mislim zlostavljati naše zajedničko biračko tijelo nepotrebnim ili ružnim komentarima. Stranci ‘Blok za Hrvatsku’ želim svu sreću. Možda se jednom Neovisni za Hrvatsku i nova stranka ‘BH’ nađu za zajedničkim stolom”, kazala je Bruna Esih.

Komentari

Najnovije