Zagreb, 01.05.2019. - Kandidati koalicije za EU izbore; Možemo! - politièka platforma, Nova ljevica i ORaH, Tomislav Tomaševiæ (S), Rada Boriæ (L) i Sandra Benèiæ (D), održali su konferenciju za medije na temu radnièkih prava i mirovinskog sustava ispod sata na Trgu bana Jelaèiæa. Tom su prilikom podržali sindikalnu referendumsku Inicijativu '67 je previše'. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ zk

10 IH NIJE PALO: Tomašević nije dobio čak 10 gradskih četvrti, evo kako je Zagreb glasao

Podijeli

Ekstremno lijeva platforma Možemo oko koje su se okupile platforme, inicijative i stranke Zagreb je naš, Za grad, Nova ljevica i Orah u Gradu Zagrebu dobila veliku količinu glasova birača u usporedbi s ostalim kandidatima.

Tomislav Tomašević je za gradonačelnika osvojio 45,15% glasova, a drugoplasirani Miroslav Škoro s kojim ide u drugi krug 12,16% glasova. Iza njih našli su se Bandićeva zamjenica Jelena Pavičević Vukičević s 11,10% i HDZ-ov Davor Filipović s 9,83% glasova.

Slična je situacija i s rezultatima za Gradsku skupštinu pa je Možemo osvojio 40,83%, HDZ 11,30%, Domovinski pokret 10,59%, a 356 Stranka rada i solidarnosti 9,04% glasova. Možemo će tako moći kreirati većinu u Gradskoj skupštini jer se na petom mjestu nalazi potencijalni koalicijski partner s 8,88% glasova birača.

Kada je riječ o apsolutnim brojkama u Zagrebu je glasovanju pristupilo 47,09% birača, odnosno njih 326.680 od 693.670, a Možemo je za Gradsku skupštinu osvojio 130.850 glasova odnosno 18.8% podrške birača od onih koji su imali pravo izaći na izbore.

HDZ je za Gradsku skupštinu osvojio 36.232 glasova odnosno 5.2% podrške od sveukupnog broja birača s pravom glasa, a Domovinski pokret 33.943 glasova odnosno 4.89% podrške od sveukupnog broja birača.

Zanimljivo Tomašević ipak nije pobjedio u čak 10 gradskih četvrti. Činjenica je da je ujedinio ljevicu pa čak i zagrabio u dio glasača centra no ovo mu je maksimum a u drugom krugu slijedi referendum protiv Tomaševića, ne za Škoru već protiv Tomaševića.

>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> ANALITIČAR KAŽE DA MOŽEMO! SADA ČEKA ŠOK: ‘Trebali bi se strašno čuvati njihovih kadrova – to bi ih moglo osramotiti’
>>> Glasali ste za “Možemo!”, privatnik ste? ONDA PROČITAJTE OVO
>>> LIKA: Milinović potukao HDZ! “Idemo završiti posao”
>>> Hamas raketama probio Željeznu kupolu od 2,5 milijardi dolara
Komentari

Najnovije