snimka zaslona

(VIDEO) Trump primio i odlikovao ratnu heroinu iz Sirije, kujicu “Conan”: “Nevjerojatna je, ali budite jako oprezni”

Podijeli

Predsjednik Donald Trump u ponedjeljak se susreo s kujicom-heroinom, glavnom junakinjom akcije koja je rezultirala smrću šefa ISIL-a, “kalifa” Abu Bakra al-Bagdadija, iznenadivši novinare u Bijeloj kući.

“Conan je neuništiva”, rekao je Trump ponosno nakon susreta s psom. “Nitko se ne može poigravati s Conan.”

Conan je ozlijeđena u raciji koja se u listopadu dogodila u Siriji, u kojoj je Al Bagdadi otkriven, ali se vratila na dužnost. U toj akciji Conan je proganjala Al Bagdadija, i na kraju se ovaj, pritjeran uz zid, odlučio ubiti povukavši sa sobom u smrt i svoja dva sina. Na žalost, u eksploziji je ranjena i hrabra Conan.

Predsjednik, prva dama i potpredsjednik Mike Pence pojavili su se u “Vrtu ruža” Bijele kuće s Conan kako bi odali priznajnje njenom doprinosu uspješnoj raciji. “Bila je teško ozlijeđena, bojali smo se da se neće oporaviti, ali se oporavila vrlo brzo”, rekao je Trump.

Pence je rekao kako nije bilo većih ozljeda tijekom akcije, osim psa. “Mi smo uspjeli dovršiti napad bez ikakvih američkih žrtava”, rekao je. “Danas su tu s nama (u Bijeloj kući) pripadnici specijalnih snaga koji očigledno ne mogu izaći u javnost, ali i ovaj izvanredni pas odraz je naših oružanih snaga i sjajnog posla koji rade.”

Trump je napomenuo da će se i najjači vojnik suočiti s tim da ima jako male šanse protiv Conan, napomenuvši da je nevjerojatno kako se brzo ona može kretati tijekom akcije.

“Nevjerojatna je, a ipak vidite kako je lijepa i mirna u ovakvoj situaciji. I imate sreće što danas nije loše raspoložena”, našalio se Trump s novinarima.

Conan je žensko, navodi izvor iz Bijele kuće, pasmine belgijski ovčar. “Naučio sam puno o toj vrsti psa. I uvježbana je da vas napadne, ako samo otvorite usta”, dodao je Trump novinarima.  “Želite biti vrlo, vrlo oprezni.” Rekao je da je pas vjerojatno “najpoznatiji svjetski pas”, te je pohvalio njezin udio u akciji.

Predsjednik je rekao da je dao Conan medalju i plaketu za njezinu službu. “Zapravo mislim da je Conan točno znala što se događa”, rekao je.

Na pitanje hoće li usvojiti tog psa, Trump je rekao da Conan još uvijek ima puno službe pred sobom i da još nije za mirovinu. “Volim ovog psa”, rekao je. “Conan se još ne povlači. Conan je u svojim najboljim godinama.”

Komentari

Najnovije