Utorak, 31 ožujka, 2020

(VIDEO) ŠKORO: “Politički interes i ego Andreja Plenkovića ugrožavaju cjelokupni obrazovni sustav”

“Politički interes i ego Andreja Plenkovića ugrožavaju cjelokupni obrazovni sustav u Hrvatskoj! Prosvjetnim djelatnicima prvo je bilo poručeno da nema novca za njihove zahtjeve, da bi se naknadno osiguralo 3-4 puta više sredstava za povećanje plaća svim državnim i javnim službenicima. Otkud se odjednom stvorio novac?! Plenković želi preko leđa učitelja ostvariti svoj politički interes i udahnuti malo života vladi na izdisaju, a prosvjetni djelatnici, roditelji i djeca njegovi su taoci. Zato pozdravljam dosljednost učitelja i podržavam ih u daljnjem štrajku”, napisao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro u današnjoj objavi na Facebooku.

Škoro je također danas iz Vukovara dao kraću izjavu za RTL televiziju.

Škoro, kao što je i obećao, jučerašnji dan i svjetla pozornice nije koristio za kampanju. No danas se kampanja nastavlja. “Postoje dani kad bi svi političari trebali šutjeti. Danas sam ostao ovdje jer sam dao neka obećanja”, pojasnio je Škoro i napomenuo da je uvijek gledao održati dana obećanja.

“Obećao sam svom prijatelju, junaku s Trpinjske ceste Stipi Mlinariću Ćipi, da ću ostati i danas ovdje, a ostao sam i da odam počast žrtvama koje su i tu poginule i da podsjetim one koji su za to zaduženi da je još puno nestalih”.

Vukovar ne smije biti samo kolona, samo jedan dan u godini, podsjetio je Škoro. “22.000 je radilo u kombinatu Borovo, koji je u vlasništvu države, a danas je to manje od tisuću, a to je kombinat u vlasništvu države”, rekao je i istaknuo kako smatra da se država mora maksimalno potruditi da se stvore radna mjesta u Vukovaru.

Podržao je i “frontalni štrajk” rekavši kako on nije nečija odluka već niz nagomilanih problema u školstvu. “Budućnost cijele države se zasniva na onom što nam može biti jedina komparativna prednost u odnosu na cijeli svijet, a to su pamet i znanje. Pamet i znanje su resurs koji nema ograničenje monopola, ako si pametan pametan si i nije važno gdje živiš u 21. stoljeću, bitno je da taj sustav generira ljude koji će biti konkurentni”, poručio je Škoro.

Kritičarima je poručio i da je puno puta dolazio u Vukovar i da ima u tom gradu puno rodbine i prijatelja, a da ga prozivaju oni koji imaju problema s činjenicom da u Vukovar dolaze jednom godišnje. “To je njihov problem, nije moj”, rekao je Škoro.

Komentari

Komentari