Utorak, 31 ožujka, 2020

(VIDEO) Prolaznica napala ministra Kuševića, on je odgovarao ”dođite, dođite”

Slučajna prolaznica u poznim godinama u samom središtu Zagreba prekinula je intervju koji je davao aktualni ministar uprave Lovro Kuščević.

U razgovoru s reporterkom Kuščević je na Trgu bana Jelačića pred kamerama objašnjavao zašto je zakon o financiranju političkih stranaka donesen tako brzo kada ga je prekinula gospođa.

“A kaj taj se*e? Taj samo se*e”, dobacila je gospođa, na što se ministar okrenuo i pozvao ju da stane pred kameru.

“Sram vas bilo. Kaj ste muško?”, dok je ministar samo ponovio “dođite, dođite”, pozvavši ju da to ponovi pred kamerama te nastavio sa svojim izlaganjem.

Komentatori na društvenim mrežama pohvalili su upadicu gospođe, dodavši da “Ne da se*e gospodo taj ima proljev već 3godine”.

Ministar uprave Lovro Kuščević našao se na udaru Mostovih zastupnika zbog tzv. ‘Lex Kuščević’ zakona donesenog unatoč naporima da se spriječi njegovo izglasavanje kojim se povećava izdvajanje za izbornu promidžbu.

“Ovaj zakon donosi se isključivo da bi vladajući i njihov koalicijski partner umjesto 1,5 milijuna kuna u predstojećoj izbornoj promidžbi imali na raspolaganju 4 milijuna kuna,žele ostvariti što veći utjecaj na birače, ali to je protiv Ustava”, upozorio je Mostov prof. Robert Podolnjak tijekom rasprave u Hrvatskom saboru o Prijedlogu zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

Također, unatoč što je prošle godine GI Narod odlučuje predala Hrvatskom Saboru više od 800.000 potpisa za oba referendumska pitanja – čime su se građani jasno izrazili za bolji i pravedniji izborni sustav. Ministarstvo uprave organiziralo je pregled i brojanje potpisa, isto tijelo je odredilo proizvoljne kriterije za priznavanje potpisa valjanim, reklo da nema dovoljno valjanih potpisa, nije dozvolilo promatrače i isto tijelo nije dozvolilo ni građanskoj inicijativi provjeru, pravdajući zabranu zaštitom podataka.

GI Narod odlučuje napominje kako isti oni koji se protive referendumu (premijer Plenković i ministar Kuščević), odlučuju hoće li se referendum održati, a dobili su i podršku Ustavnog suda.

“Predsjednik Ustavnog suda Šeparović svojim se izjavama ponaša kao aktivist koji sudjeluje u krađi referenduma,“ izjavio je u Bujici na Z1 koordinator Građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ i ”Istina o Istanbulskoj” Luka Mlinarić i dodao: “žalosno je što se predsjednik Ustavnog suda svrstao protiv volje više od 400 tisuća ljudi koji su dali svoj potpis za referendum.“

“Ispada da Ustavni sud ne želi reagirati na ponašanje izvršne vlasti čiji predstavnici misle da prema građanima mogu postupati kako god žele, “ nastavio je Mlinarić i još rekao: “Šeparović ostavlja mogućnost Kuščeviću i sličnima da postavljaju bilo kakve kriterije i odbacuju desetke tisuća valjanih potpisa i još k tome od inicijativa očekuje da to prihvate i da dođu na izložbu potpisa koju su priredili odgovorni za njihovo poništenje.“

Inicijativa je upozoravala cijelo vrijeme na kršenje Ustava, zakona, demokratskih načela i preporuka Venecijanske komisije od strane Vlade u postupku provjere broja i vjerodostojnosti potpisa, čime je narušeno funkcioniranje pravne države, ali i opstrukcije koje su se događale još za vrijeme prikupljanja potpisa.

Izvor: narod.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DRSKI LOPOVI ŠOKIRALI SVEĆENIKA: Spalili mu auto i sef, a Knjigu krštenja polijevali vinom i Coca-Colom
>>> Šok za Andru Krstulovića Oparu: Hitno pozvan u Banske dvore zbog presude koja Split dovodi u teške probleme
>>> ŠKORO IZAŠAO IZ HDZ-a: ‘Politika je iz brige za opće dobro postala skrb za vlastiti probitak i održavanje na vlasti’
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
Komentari

Komentari