Subota, 8 kolovoza, 2020

VIDEO: Čuva li kaciga život vojnika i od kojih metaka?

U sukobima diljem svijeta često vidimo veliki broj vojnika koji ne nose kacige. Pravilno bi bilo da se u borbenim aktivnostima oni ipak koriste i u nekim bitkama vidimo specijalne postrojbe ili cijele bojne opremljene kacigama, neprobojnim prslucima i drugom zaštitnom opremom. Međutim, mnogi ih ne nose jer im “naprosto smetaju”, posebno u uličnim borbama.

Američki blogeri su u šumu ponijeli kevlarske kacige kakve koristi većina vojski svijeta, te nekoliko vrsta oružja i metaka različitog kalibra.

Američki bloger podnio je kevlarske kacige kako bi saznao kako bi u borbi bile zaštićene glave vojnika.

Na You Tube kanalu Demolition Ranch su probali sve vrste oružja i municije protiv vojne borbene kacige PASGT, napravljene od kevlara i koju je američka vojska počela koristiti još ’80-ih. U uporabi je sve do danas.

U početku voditelj bloga predlaže da pratimo hice i oštećenja od metaka iz nekoliko pušaka. Kako test ide dalje povećavala se snaga oružja i municije.

Prilikom udaranja se metak kalibra .22 (5,6 milimetara) jednostavno odbio od kacige.

Sljedeće streljivo je bilo .38 Smith & Wesson Special (9 mm), koje je izazvao ozbiljnu štetu kacigi. Da je umjesto lutke kacigu nosila osoba, bila bi ozbiljno ozlijeđena. Međutim, metak nije probio kacigu. Isto se dogodilo s metkom .357 Magnum. No, najsnažniji metak .44 Magnum je već obavio posao.

Konačno, blogeri su gledatelje vratili u stvarnost i testirali čvrstoću kacige s pucnjavom iz poznate puške Kalašnjikov. U tom slučaju kacige se pokazao potpuno beskorisnim.

Još moćnija je bila precizna puška Barret M-107 s municijom od 12,7 mm. Metak ove puške je probio tri kacige postavljena jedan iza drugog.

Autor: NERMIN N./Logicno

Testiranje metak počinje na 3:55 minute sljedećeg videozapisa.

U drugom videu pogledajte kako se u sličnom testiranju pokazao čelična kaciga M-59/85


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> OTKRIVENA PREVARA: Made in China je laž! Evo čiju odjeću nosimo…

>>> Hrgović nakon pobjede ostao u čudu: To nikad nisam doživio

>>> (VIDEO) ŠOKANTNA BEŠĆUTNOST: Ljevičarski zastupnici odbili održati minutu šutnje za ubijenu djevojku

>>> Barbara Jonjić: “Ako na ovoj fotografiji ne vidite 10 000 ljudi, vi niste samo slipi, vi ste fašisti!

Komentari

Komentari