Petak, 25 rujna, 2020

URNEBESNI VIDEO: “USTAŠE IZ SINGAPURA”, ogrlice od dječjih prstiju, i drugi srpski biseri prilikom napada na Dubrovnik

“Dve vrste jezika hvatam na arapskom”, kaže brkati stručnjak za lingvistiku iz JNA a potom nastavlja s potpunom znanstvenom fantastikom i priča o ustašama od kojih je “jedan iz Singapura, jedan iz Indonezije, a jedan iz tih afričkih zemalja”. Rekao je to u TV kamere dok su iza njega “antifašisti” (JNA i četnici) palili ostatke kuća na Brgatu. Taj napad je započeo na današnji dan prije 28 godina.

Početak je to urnebesne kompilacije sprske propagande koja je pratila napad na Dubrovnik koji je započeo na današnji dan prije 28 godina. No kad slušate četničke vođe i ratne zločince kako lamentiraju o tome kako “velikogermanske snage uz pomoć fašizma u Hrvatskoj izvode završni udar na SFRJ” dok istovremeno tuku po dubrovačkom starom gradu iz haubica morate se zapitati, što se od onda promijenilo, i u čemu je razlika između Mile Štule od prije tridesetak godina i Milorada Pupovca danas? Oboje pričaju o obnovi NDH i fašizmu u Hrvatskoj, što je tada bilo opravdanje za udar na Hrvatsku, a danas je vjerojatno priprema za nešto slično.

‘Jedan je iz Singapura, jedan iz Indonezije, a jedan iz tih afričkih zemalja,’ govorile su glavešine paleći ostatke kuća na Brgatu.

‘Jedan je iz Singapura, jedan iz Indonezije, a jedan iz tih afričkih zemalja,’ govorile su glavešine paleći ostatke kuća na Brgatu.

U nastavku Srbi intervjuiraju svoje građane koji podržavaju napad na Hrvatsku, što se pravda, naravno, “endehazijom”. Voditelji pak pričaju o “Pokolju Srba u Dubrovniku” dok su istovremeno masovno ubijali Hrvate, a vojnici JNA o tome kako ustaše “sjeku djeci prste i od njih prave đerdane”.

Oni također pričaju o svojoj “ugroženosti” dok istovremeno ugrožavaju druge, i o “trideset tisuća Tuđmanovih bojovnika” koji brane grad, iako je u stvarnosti grad branilo tek nekoliko stotina loše naoružanih ljudi, dok ga je napadalo upravo onoliko ljudi koliko su Srbi pripisali hrvatskoj strani – tridesetak tisuća. No iako ih je barem pedeset puta više, pričali su o “brojčano jačem neprijatelju”.

Srpska TV je također prikazivala konavoska sela koja su sami spalili, te pričali o velikom broju mrtvih ustaša i žestokim borbama (iako su u jednom danu i bez otpora došli do samog Dubrovnika). Ostatak pogledajte na urnebesnom videu, pa usporedite s današnjom velikosrpskom propagandom koja, na žalost, danas, za razliku od onda, ima pravo građanstva i u hrvatskim medijima!

 

Komentari

Komentari